in

Red Bull Fortmaster: Pohod na osvajanje Golubačke tvrđave

red bull fortmaster

Za Golubačku tvrđavu, jednu od najposećenijih turističkih znamenitosti Srbije sa koje se pruža neverovatan pogled na Dunav, vezuju se mnoge legende i mitovi. Kroz istoriju, Tvrđava nikada nije bila vojno osvojena i zbog toga je dobila epitet ,,neosvojiva’’. Ipak, ove godine oni najhrabriji imaće priliku da urade ono što niko do sada nije – postanu osvajači Tvrđave Golubački grad!

Red Bull Fortmaster, OCR spektakl koji drugu godinu za redom okuplja maratonce, ljubitelja borilačkih sportova, krosfitere, ali i sve one entuzijaste željne avanture i izazova, ove godine održaće se u subotu, 28. maja 2022. godine upravo na ovoj lokaciji. Golubačka tvrđava će imati čast da nasledi Kalemegdan i ugosti „lovce“ na najnepristupačnije srednjevekovne zidine.

Nikada do sada istražene teritorije tvrđave, fantastični ambijent i različite originalne prepreke ovo iskustvo čine onim koje se dešava jednom, a pamti celog života!

Uz malo brzine, snalažljivosti, izdržljivosti, snage i preciznosti takmičari će imati priliku da se uhvate u koštac sa čak dve staze. Za razliku od prošle godine, ovogodišnja Fortmaster trka donosi stazu Red Bull Fortmaster 7 dužine 7km sa 15 prepreka, ali i  Red Bull Fortmaster 16 dužine 16km sa 26 prepreka različite težine. Prepreke su podeljene na one koje se lako prelaze, prepreke srednje težine i izazovne prepreke. Pohod na tvrđavu održaće se u tri kategorije – individualnoj muškoj i ženskoj, odnosno timskoj na obe staze.

Najuspešniji i najizdržljiviji takmičari i takmičarke, njih 12, kao i dva tima imaće tu čast da ponesu titulu Fortmastera i svoja imena upišu u istoriju uz titulu osvajača neosvojive tvrđave!

Popularnost ovog nesvakidašnjeg takmičenja potvrdila je i činjenica da su prvi kontigenti karata u svim kategorijama rasprodati u rekordnom roku.

Zato, svi zainteresovani ne treba da propuste poslednju šansu za učešće u ovom jedinstvenom izazovu i prijave se za poslednji, last minute kontigent kotizacija do utorka, 21. maja 2022. godine, do 23.59.59h. Registracija se vrši putem obrasca za prijavu – Red Bull Fortmaster.

Sve informacije o samom događaju, mapama trke, preprekama, ali i o načinu prijave i pravilima dostupni su na sajtu redbull.com/Red Bull Fortmaster.

Naslovna fotografija: Red Bull Fortmaster, autor: Predrag Vučković


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

tradicionalne manifestacije

[Lista predloga] Tradicionalne manifestacije u Srbiji koje obavezno treba posetiti

art-battle

Art Battle – Kada je bitka, neka bude umetnička