in

Novosadski Winterfest među najboljim evropskim božićnim marketima!

novosadski winterfest 2019

Internet portal “European Destinations”, u saradnji sa Evropskom komisijom, svrstao je „Novosadski Winterfest“ među najbolje božićne markete u Evropi, i to nakon samo tri godine od prvog održavanja.

2000px Heart corazón

Glasajte da Novosadski Winterfest bude proglašen za najbolji

https://www.europeanbestdestinations.com/

Novosadski Winter Fest prvi je tzv. Christmas Market u Srbiji, nastao po ugledu na manifestacije ovog tipa kakve se godinama održavaju u svetskim i evropskim metropolama. Od 2016. godine Winterfest u Novi Sad privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova Srbije, kao i zemalja regiona. Program festivala organizovan je u duhu praznika, skladno periodu godine u kom se održava.

Tokom trajanja festivala, Novosađani, ali i svi posetioci Novog Sada imaju priliku da svakodnevno uživaju u  kulturno-umetničkom, zabavnom, muzičkom, edukativnom i programu humanitarnog karaktera.

winterfest-novi-sad
Best Christmas Market Nominee 2020 – Novosadski Winterfest

Programski deo podrazumeva nastupe neafirmisanih novosadskih bendova na centralnoj bini, pozorišne predstave, nastupe horova na bini u obliku jelke – tzv. ,“Raspevanoj jelci“, svakodnevna gostovanja poznatih ličnosti, koje govore na različite teme, program posvećen kućnim ljubimcima, sakupljanju humanitarne pomoći, fotografisanje sa Deda Mrazom, podelu paketića, vožnju fiiakerom kroz centar grada i druge sadržaje.

Raspevana jelka postala je simbol i najveća atrakcija festivala, što su potvrdili i iz organizacije, rekavši da na njoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine.

Kako je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na 10 različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski) – objavio je sajt europeanbestdestinations.com.

Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i „Igraonica sa slamom“ u kojoj se gradska deca željna prirodnih materijala bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori „Winterfesta“ vratili su na ulice Novog Sada i fijakere – zaključili su oni.

novosadski-winterfest
Best Christmas Market Nominee 2020 – Novosadski Winterfest

Pored toga, sajt preporučuje hotelski smeštaj u Novom Sadu, kao i ture po Vojvodini i u Beogradu, što utiče na turističku ponudu, ne samo na jedan grad, već i na celu zemlju, o kojoj se dodatno čuje i priča.

Što se tiče regiona, advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market, što je hrvatskoj prestonici donelo veliku turističku posetu u ovom delu godine, što bi moglo da se očekuje i kod nas.

Podsećamo, festival „Winterfest“ je uveliko u toku, a ove godine biće mnogo novih sadržaja u različitim prostorima širom grada.

Jedan deo odnosi se na predavanja o tome kako su se slavili Božić i Nova godina u starom Novom Sadu, pre Drugog svetskog rata, Božićni koncert u Muzeju Vojvodine, vođenje ture kroz kolekciju Galerije Matice srpske sa posebnim osvrtom na motive praznovanja i slavlja, Božićni filmski maraton, i na mnoge druge potpuno besplatne sadržaje.

Tokom celog dana, na Trgu slobode otvorene su tezge u obliku kućica, u kojima mogu da se kupe rukotvorine, domaći proizvodi, prirodna kozmetika, hrana, piće, suveniri, a JKP Gradsko zelenilo i ove godine ima svoj kutak u kome će se prodavati prirodne jelke sa busenom.

Ovogodišnji “Novosadski Winterfest” trajaće do 29.12.2019, a program možete da pratite na ovom linku: http://www.nswinterfest.rs/ .


VAŽNO: Glasanje za titulu „Najboljeg evropskog božićnog marketa moguće je na ovom linku

https://www.europeanbestdestinations.com/


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beogradski salon vina 2019

Predstavljanje vinarija, ekskluzivne degustacije i predavanja na Beogradskom salonu vina

zimska turistička sezona na zlatiboru

Najava zimske turističke sezone na Zlatiboru