in

Mišićevi dani u Mionici od 13-20. jula

misicevi-dani

Pogledajte Program manifestacije Mišićevi dani 2021.

Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred!“ – čuvene su reči vojvode Živojina Mišića kojem je posvećena manifestacija Mišićevi dani.

„Mišićevi dani“ se ove godine održavaju po 23. put i traju od 13. do 20. jula.

Ovo je najvažniji događaj u mioničkom kraju kome se svi njegovi žitelji posebno raduju. To je prilika da se okupe, druže, zabave i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i raznim sportskim aktivnostima, ali i da se oda počast velikom junaku, najhrabrijem vojskovođi iz Struganika, mesta opštine Mionica.

Kao i prethodnih godina, i ove će biti organizovani koncerti najpopularnijih izvođača, književne večeri, sportska takmičenja, izložbe, varošarije, dečiji maskenbal i filmske premijere.

Posetioci iz svih krajeva naše zemlje svake godine u sve većem broju dolaze u Mionicu da uživaju u ovoj izuzetnoj manifestaciji koja ima dugu tradiciju koju na pravi način neguje i čuva.

 

Program manifestacije Mišićevi dani 2019.

Subota, 13. jul 2019.

Od 17 časova – Program počinje polaganjem venaca na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću na centralnom trgu, nakon čega sledi poseta rodnoj kući slavnog vojskovođe u Struganiku.

Od 19 časova – U Kulturnom centru Mionica biće otvorena izložba skulptura Dragana Jovićevića.

Od 20 časova – Na Trgu vojvode Živojina Mišića počinje ceremonija svečanog otvaranja kada će biti uručena najveća priznanja opštine Mionica „Velike zlatne plakete sa likom vojvode Živojina Mišića“ pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za zasluge u oblastima vojne nauke, doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka. Plakete sa grbom opštine Mionica biće dodeljene istaknutim predstvnicima društvenog i javnog života za sveukupni doprinos napretku Srbije.

Od 21 čas – Program prve večeri zatvoriće koncert hora „Res Miranda“ i „Gudača Svetog Đorđa“.

Tokom osmodnevne manifestacije predviđeni su brojni izložbe, književne večeri, predstave, sportski turniri kao i koncerti populatne i narodne muzike. Najavljeni su koncerti Ace Pejovića, Slađe Alegro, Magla benda, Željka Vasića, grupe Apsolutno romantično i drugih.

„Mišićevi dani“ će biti zatvoreni 20. jula tradicionalnim Dečijim maskenbalom Predškolske ustanove „Neven“ i spektakularnim vatrometom.

misicevi-dani-program-2019

 

Dan rođenja čuvenog vojvode proglašen je danom opštine Mionica, što je pored manifestacije Mišićevi dani još jedan od načina da se istorija vrednuje i sačuva.

 

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sabor-frulasa-prislonica-2019

Sabor frulaša u Prislonici kod Čačka od 20. do 21. jula 2019.

opens-youth-fair-novi-sad

Sutra počinje Opens Youth Fair u Novom Sadu [Pogledajte program]