in

18. Kids Fest od 16. do 23. oktobra u domaćim bioskopima

kids fest

Jedinstveni dečiji filmski festival na ovim prostorima – Kids Fest slavi svoje punoletstvo potvrđujući time svoju istrajnost, bogatstvo raznovrsnosti filmskog programa, kao i njegov kvalitet.

I ove godine Kids Fest donosi naslove različitih svetskih produkcija od norveške, francuske, američke, ali i domaće te će se od 16. do 23. oktobra na repertoarima bioskopa naći 15 naslova različitih žanrova i prikaza: od animirani filmovi za decu, preko igranih porodičnih ostvarenja, do dokumentarnih filmova namenjenih svim generacijama.

„Svet u dečijim rukama“ je glavna poruka koju ovogodišnji festival šalje publici osvrćući se na zaštitu zajedničke životne sredine, na častan odnos čoveka i prirode i sam značaj ekologije. One će biti teme filmskog programa i radionica koje će filmski festival ispratiti.

U nedelju 16. oktobra ovogodišnji festival otvoriće emotivan, a ujedno i duhovit domaći film „Vučje bobice“ reditelja Sretena Jovanovića čija priča odslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u mirnijem seoskom okruženju.

Domaćin 18. Kids Festa biće MTS dvorana, dok će se u Beogradu dečiji filmski festival održati i u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Cineplexx BIG“ „Cineplexx BEO Shopping Center“, „Cine Grand BIG Rakovica“ i bioskop „Tuckwood“.

Kao i svake godine filmski festival Kids Fest održava se i u Novom Sadu u bioskopima „Arena Cineplex“ i „Cineplexx Pormenada“, dok se u Kragujevcu festival očekuje u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, a u Nišu centri dešavanja festivala biće – „Vilin grad“, „Cine Grand Delta Planet Niš“ i „Cineplexx Niš“.

Pored pomenutih revija filmova 18. Kids Fest održava se širom Srbije, u preko 30 gradova.

Program Kids Fest 2022

Tradicionalno raznovrstan filmski program obeležiće i druge filmske premijere među kojima su ostvarenja evropskih i svetskih produkcija.

Prvi put pred domaćom publikom naći će se sinhronizovane animacije: francuska „Faraon, divljak, princeza“ (Le pharaon, le sauvage et la princesse) postavljajući pitanje šta epopeja o Starom Egiptu, srednjovekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu imati zajedničko? i nemačka animacija „Najbolji rođendan ikada“ (Best birthday ever) o Čarliju koji se radovao svom rođendanu za čije slavlje niko nema vremena.

Premijerno će biti prikazana i porodična ostvarenja poput švedskog naslova „Eva i Adam“, finske igrane komedije „Vinski: nevidljivi super-klinac“, francuskog filma „Mala banda“ (La petite bande) i drugih.

Kao i svake godine dokumentarni naslovi edukativnog karaktera zaživeće na Kids Festu „Hrast“ (Le Chêne), „Životinja“ (Animal), „Ris“ (Lynx).

Reprizni deo programa činiće najgledanije animacije Dizni studija s kraja 2021. i početka 2022. godine poput sinhronizacije „Enkanto: magični svet“. U magičnom gradu Enkanto u planinama Kolumbije živi porodica Madrigal. Od super snage do moći isceljenja svi njeni članovi poseduju neki dar. Svi osim Mirabel. Magija koja okružuje Enkanto je u opasnosti i „normalna“ Maribel je možda jedina koja može da spasi svoju čarobnu porodicu.

Porodična Dizni komedija Pocrvenela panda“ u kojoj su glasove pozajmili Tijana Dapčević, Nataša Aksentijević, Inspektor Blaža i drugi o tinejdžerki Mejl Li koja je jedna obična, luckasta i samouverena devojčica i sve je za njenog života u redu, osim što se pri prevelikom uzbuđenju iznenda pretvara u velikog crvenog pandu, takođe će biti deo repriznog programa.

Publiku očekuju i reprize animacija: „Baz svetlosni“ (Lightyear), „Finikove avanture“ i „Kašaj: Kradljivac nevesti“.

Celokupan program festivala, kao i satnice festivala Kids Fest 2022. mogu se pronaći na sajtu: http://kids-fest.com/


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Sajam knjiga

[Najava] 65. Međunarodni Sajam knjiga pod sloganom Povratak napisanih

rogalj

Održan festival vojvođanskih festivala Rogalj 2022