in

[Najava] Festival Minja Subota za decu vokalne soliste iz Srbije i dijaspore

festival minja subota

U čast jednog od naših najznačajnih stvaralaca za decu, u saradnji sa Fondacijom „Minja Subota”, u Dečjem kulturnom centru Beograd održaće se prvi Festival Minja Subota namenjen deci – vokalnim solistima.

Za učešće na festivalu mogu se prijaviti deca iz Srbije i dijaspore uzrasta od pet do četrnaest godina.

Po rečima Leontine Vukomanović, urednice festivala i pomoćnice direktora za programe Dečjeg kulturnog centra Beograd, festival je nastao kako bi se sačuvalo dragoceno muzičko nasleđe koje je Minja Subota stvorio.

,,Cilj festivala je da sačuvamo zaostavštinu istaknutog autora za decu, da podstaknemo decu da pevaju dečje pesme koje poseduju dragocene vaspitne i estetske vrednosti, da negujemo pedagoški pristup muziciranju, gde deca pevaju slobodno i neforsirano i izborimo se sa sve većim uplivom neadekvatnog muzičkog sadržaja kojim su naši najmlađi okruženi” – istakla je Leontina Vukomanović.

Selekciona komisija i žiri ocenjivaće tačno intoniranje melodije, izražajnost interpretacije i kvalitet glasa. Muzička urednica festivala je Snežana Despotović.

Prijave za takmičenje primaju se do 21. oktobra 2022. godine, preko Viber aplikacije na broj telefona 0606673303. Prve godine takmičenje se oslanja na onlajn tehnologiju, dok se već od sledeće očekuju takmičenja po gradovima Srbije. Propozicije festivala i način slanja prijave i snimaka mogu se videti na sajtu dkcb.rs.

Završnica festivala i svečana dodela diploma održaće se na dan rođenja Minje Subote, 8. novembra, u 18 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograd. Publika će tada imati priliku da čuje interpretacije poznatih pesama uz koje su odrastale mnoge generacije. Pored pobednika festivala u programu će učestvovati Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd i Hor „Čarolija”. Ulaz je slobodan.

Izvor i naslovna fotografija: dkcb.rs


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dragan bosnić knjige

Predstavljene nove knjige fotografa i autora Dragana Bosnića

kalendar sajmova

Kalendar sajmova u Srbiji za 2022. godinu