in

Gastronomsko-turistički događaj – Dani Vojvodine u Beogradu

dani-vojvodine-u-beogradu

Gastronomsko – turistički događaj Dani Vojvodine održaće se od 15. i 16. oktobra u Beogradu. Tradicionalna manifestacija održava se sedmu godinu za redom, ovaj put sa dodatnim i raznovrsnijim sadržajem!

Novinu će predstavljati Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, tokom prvog dana manifestacije. Domaćin je restoran „Velika Skadarlija“. Čorbu neće pripremati kuvari, već predstavnici novinarske branše. Svoje umeće u pripremanju prepoznatljivog vojvođanskog specijaliteta pokazaće 8 novinarskih parova. Nešto kasnije, u večernjim satima, posetioce očekuje Vojvođansko veče uz tradicionalna vojvođanska jela i vina.

Na štandovima ispred restorana 15. i 16. oktobra u periodu od 11 do 19 časova biće predstavljena celokupna turistička ponuda Vojvodine, uz lokalne turističke organizacije i brojne privrednike, sa područja Vojvodine. Posetioci će imati priliku da probaju autentične vojvođanske ukuse.

Drugog dana, 16. oktobra od 14 do 16 časova, u beogradskom hotelu Metropol Palace održaće se panel ,,Riznica ukusa Vojvodine“. Cilj manifestacije je da animira kako Beograđane, tako i turiste kao potencijalne putnike namernike u Vojvodinu.

Vojvodina ima bogatu turističku ponudu i gostima pruža paletu mogućnosti da zadovolje svoja interesovanja i uživaju u prelepim pejzažima i ljubaznosti domaćina. Upravo taj širok spektar aktivnosti koje Vojvodina nudi tokom čitave godine biće predstavljen posetiocima tokom Dana Vojvodine.

Odličnim geografskim položajem, klimom, prirodnim bogatstvima, tradicijom i kulturom Vojvodina predstavlja idealnu destinaciju za sva godišnja doba. Za nama je letnja sezona, Exit i brojna druga dešavanja koja su obeležila manifestacioni turizam Vojvodine.

Jesen je vreme berbe grožđa, proizvodnje vina i hedonizma. Pred nama su brojne manifestacije poput Banatskog fruštuka u Kovinu, Festivala meda u Vršcu, Trke za srećnije detinjstvo u Kikindi, Oktoberfesta u Novom Sadu i mnogi drugi događaji.

vojvodina-u-beogradu

 

Program manifestacije Dani Vojvodine u Beogradu

15.10.2019.
11:00 – 19:00 – Prezentovanje turističke ponude Vojvodine, na štandovima ispred restorana Velika Skadarlija (predstaviće se Lokalne turističke organizacija i privrednici Vojvodine)

16:00 – Takmičenje u kuvanju riblje čorbe u bašti restorana Velika Skadarlija (predstavnici medija su učesnici u takmičenju)

17:30 – Proglašenje pobednika

20:30 – Vojvođansko veče u restoranu Velika Skadarlija, gde će se služiti tradicionalna vojvođanska jela i vojvođanska vina.
Ceo događaj će ispratiti tamburaški orkestar „Od Baha do sevdaha”

16.10.2019
12:00 – 20:00č – Prezentovanje turističke ponude Vojvodine, na štandovima ispred restorana „Velika Skadarlija”(predstaviće se Lokalne turističke organizacija i privrednici Vojvodine)

Ostale zanimljive vesti o manifestacijama u Srbiji pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

bemus-2019

51.BEMUS od 6. do 19. oktobra

sajam-suvenira

Izložba „Stari zanati i suveniri Srbije“ na Sava Promenadi