fbpx

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

jun, 2021

12jun(jun 12)18:0019(jun 19)18:00Nedelja džentlmenaBečejVrsta događaja:Kultura, umetnost i zabavaGrad/mesto održavanja:Bečej

nedelja džentlmena

Detalji događaja

Nedelja džentlmena je nedelja promocije kulture, umetnosti i nauke. Održava se u Narodnoj biblioteci Bečej.

Raznovrstan program na srpskom i mađarskom jeziku za cilj ima popularizaciju knjige i čitalaštva, ali i kulture uopšte, nauke i umetnosti.

Ove godine manifestaciju će u subotu 12. juna u 19 časova otvoriti Dejan Cukić, muzičar i publicista.

Drugog dana manifestacije 13. juna u 19 časova biće održano poetsko veče dr Aljoše Mandića, koji će predstaviti zbirku pesama „Poljubac u dušu“. U ponedeljak 14. juna u 19 časova Žarka Svirčev biće gošća književnog susreta „Nemiri između četiri zida“.

Takođe istog dana, planiran je i program na mađarskom jeziku koji obuhvata otvaranje izložbe radova Čabe Ridega u 12 sati i u 17 sati predavanje „Kako na struju“, Ištvana Gilvazija i Društva stvaralaca i inovatora „Innova“ iz Bečeja.

Utorak 15. jun rezervisan je za umetnički program „Primenjena muzika pesništvu“ koji počinje u 17.30, a gost je Nemanja Nešić, kompozitor i kantautor. Istog dana od 19.30 biće održana predstava na mađarskom jeziku pod nazivom „Cvetanje“, a igraju Zoltan Rokuš i Žofija Mađar.

Novinarka i spisateljica Brankica Damjanović biće gošća Narodne biblioteke Bečej u sredu 16. juna u 18 časova.

U četvrtak 17. juna u 17 časova biće održana promocija knjige „Vanzemaljski jezici“ Danijela Oberhausa, a gosti su predstavnici Centra za promociju nauke (CNP) iz Beograda. Nakon njih u 19 časova planiran je poetski susret na mađarskom jeziku, a gost je Peter Antalovič, kao i grupa Fokoš.

Radionica „Detektiv kao naučnik“ namenjena učenicima osnovne škole, planirana je za petak 18. jun u 12 sati, a mentor je Ivan Kovač. Istog dana u 18 časova biće upriličen književni susret sa Mirjanom Bobić Mojsilović, nakon čega će nastupiti bend Fingerbeng.

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu 19. juna biće održano onlajn predavanje vizuelnog umetnika i dizajnera Aleksandra Maćaševa.

Svi sadržaji su besplatni.

Vreme

12 (Subota) 18:00 - 19 (Subota) 18:00

Lokacija

Bečej

Bečej

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

X