fbpx

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Dani vodenica na Kolubari i Toplici

15julCeo dan20Dani vodenica na Kolubari i TopliciLajkovac

Detalji događaja

Dani vodenica na Kolubari i Toplici je manifestacija posvećena vodenicama u srednjem toku Kolubare i njene pritoke Toplice, a koje još aktivno melju i pod zaštitom su Zavoda za zaštitu spomenika kulure.

Program manifestacije 2021.

15. jul u 18.00 sati – otvaranje manifestacije kod Jolića vodenice u Lajkovcu, predstavljanjem svih vodenica koje i danas melju na donjem toku reke Toplice i Kolubarskim jazovima, otvaranje izložbe sa Kolubarskim motivima, slikarke Biljane Gavrilović i muzičkim omažom.

16. jul u 18.00 sati – otvaranje izložbe regionalnog etno motiva i motiva vodenica sa Kolubare „Istok-zapad Lajkovačkom prugom“, sa radovima autora iz zemlje i inostranstva u Jolića vodenici i na keju Kolubarskog jaza; Splet narodnih izvornih kola i pesama u izvođenju akustičnog benda; Predstavljanje novih izdanja i publikacija autora, koji su u međuvremenu radili na temu vodenica. Obraćanje upravnika Jolića vodenice koja ima 27 poredovnika.

Od 17. do 19. jula – grupa likovnih umetnika slikara, fotografa i snimatelja obićiće i ostale tri vodenice koje aktivno rade na Kolubari i Toplici i jednu valjaricu sukna u selu Markova crkva, kao i Pepenjevačku vodenicu čiji je jaz presušio u potrazi za motivom i kako bi ovekovečili sadašnje stanje, ovih drevnih objekata.

20. jul u 18.00 sati – u Jolića vodenici biće otvorena izložba samouke slikarke Snežane Jovanović, koja vodi poreklo iz porodice koja je osnovala vodenicu i skup pesnika koji će svoje stihove posvećene vodenicama poslati kao poruke u boci niz talase Kolubare.

Vreme

15. jul 2021. - 20. jul 2021. (Ceo dan)(GMT+02:00)

Lokacija

Lajkovac

Other Events

Get Directions

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja