fbpx

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Dani Danila Lazovića

21sepCeo dan24Dani Danila LazovićaVrsta događajaKultura, umetnost i zabavaGrad/mesto održavanjaPriboj

dani-danila-lazovica

Detalji događaja

Dani Danila Lazovića su festival osnovan sa ciljem da se očuva sećanje na doajena srpskog glumišta Danila Lazovića, afirmiše govorenje poezije među studentima glume Akademija umetnosti, ali i da se građanima Priboja i regiona predstave novi kulturni sadržaji.

Prvog dana festivala biće otvorena izložba „Jutro naše zore – tražeći fabriku, otkrili smo grad“, a održaće se i predstava „Vodič kroz srpski mentalitet“, po tekstu Moma Kapora, kao i koncert Zemunskog kamernog orkestra.

Narednog dana Danijela Kvas održaće pesničku radionicu za decu pod nazivom „Prsti“, svoju knjigu promovisaće glumac, Boda Ninković, a u režiji Đorđa Markovića odigraće se predstava „Simfonija Crnjanski“.

Trećeg festivalskog dana nastupiće duo Vlada i Bajka, sa glumicom Ljiljanom Dragutinović, a u okviru programa „Danilu u čast“ pevački nastup imaće glumci Pozorišta na Terazijama: Mina Lazarević, Ivana Knežević, Žarko Stepanov, Nikola Bulatović i Nataša Radovanović, uz pratnju maestra Aleksandra Miletića.

Završnog dana održaće se koncert tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe Lirike, kao i centralni događaj, takmičenje studenata u kazivanju poezije. Gost glumac biće Nebojša Dugalić, muzički gost je glumica Dragana Mićalović, domaćin festivala Mihailo Laptošević, a pijanista Pavle Joksimović.

Vreme

septembar 21 (Sreda) - 24 (Subota)

Lokacija

Priboj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja