in

Empple 2022: Jačanje employer branding zajednice

empple festival 2022

U hibridnom obliku, 6. i 7. oktobra održan je drugi po redu Empple, employer branding festival. Učesnici iz preko 130 kompanija prisustvovali su programu online ili uživo u pozorištu Duško Radović u Beogradu.

Ove godine okupljeno je više od 300 employer branding entuzijasta iz Srbije, BIH, Hrvatske, Nemačke, Mađarske i Amerike.

Program je bio podeljen na Globalni i Lokalni dan, gde je prvog dana fokus bio na stranim predavačima i globalnim trendovima, dok je drugog dana pažnja bila usmerena na lokalno tržište.

empple panel
Empple festival 2022: Jedan od panela

Publika je imala priliku da sluša različita predavanja, diskutuje na moderiranim networking sesijama, čuje kako studenti razmišljaju o employer branding-u kroz prezentovanje Case Study rešenja i možda najvažnije, upozna i razmeni iskustva sa drugim HR, Marketing i Employer Branding stručnjacima. Takođe, na događaju su predstavljeni preliminarni rezultati “State of EB Serbia 2022” istraživanja.

Poseban deo bio je rezervisan za Empple dodelu nagrada za najbolje employer branding prakse.

Dodeljene su Empple nagrade u 8 kategorija i to:

• Najbolji employer branding projekat sa Human centric pristupom – Endava
• Najbolja digital kampanja (za poslodavce) – IT Engine
• Najbolja employer branding aktivnost usmerena na CSR – Levi9
• Najbolji program priznanja za zaposlene – TeleSign
• Najbolji program praksi – Netconomy
• Najistaknutija employer branding menadžerka – Bojana Savanović – VegaIT
• Najbolja kreativni employer branding projekat (za agencije) – Storyline
• Najbolje case study rešenje – WOW – Women of Wisdom

empple nagrade
Empple festival 2022: Dodeljne nagrade najboljima

U cilju deljenja znanja i promocije dobrih praksi, 28. oktobra će u online formatu biti organizovan Showcase događaj na kom će biti predstavljeni svi pobednički radovi.

Kao partneri festival su ove godine podržali Žiška, Code IT, Joberty i Kat on coffee, dok se među sponzorima nalaze kompanije NIS, Erste banka, Bambi, HR Lab,Tenderly, Native Teams, Molen Academy i Blue Colibri. Partneri osveženja bili su Ringišpil, Kafe Mehanika, Lični kuvar i Coca Cola Hellenic.

Pored strandardnog programa, za online učenike su organizovane moderirane sesije, dok se u prostoru prvog dana glasalo za networking sesije koje su drugog dana realizovane. Učesnici su mogli da biraju teme na čašama za kafu kao icebreaker za započinjanje razgovora, rade u working zoni ili odmore u chill corner-u. Predlagale su se teme koje bi zajednica volela da se obrađuju u Empple podcast-u i svi učesnici su kao uspomenu mogli da ponesu urađenu sliku sa Magic Mirror-a.

Utisci nakon Empple festivala su da su temelji postavljeni, zajednica je osnažena i svaki učesnik sa sobom poneo je novu energiju i motivaciju da u svojoj kompaniji (ili karijeri) unapredi makar jednu stvar.

Ekipa Empple festivala planira nove aktivnosti za naredni period, a informacije o employer brandingu i drugim srodnim temama objavljivaće na nalozima na društvenim mrežama LinkedIn, Instagram i YouTube.

Naslovna fotografija i fotografije u tekstu: Empple festival


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kalendar sajmova

Kalendar sajmova u Srbiji za 2022. godinu

beogradski sajam knjiga

Beogradski sajam knjiga 2022. u brojkama