in

Beo Hiking Fest – prvi sajam planinarenja na Balkanu

Beo Hiking Fest

Beo Hiking Fest, prvi događaj sajamskog tipa koji u fokusu ima planinarenje održaće se 6. i 7. aprila u Beogradu, u Dorćol Platzu.

Beo Hiking Fest je događaj koji će na jednom mestu okupiti planinarsku scenu Srbije i regiona, sa ciljem da postane centralno mesto okupljanja cele outdoor zajednice, gde će se ostvarivati nova partnerstva, razmenjivati ideje i započinjati novi projekti. 

Na sajmu će biti predstavljena kompletna ponuda avanturističkog turizma u Srbiji i izvan nje, sa širokom ponudom tura, od laganih pešačkih do ozbiljnih ekspedicija. 

Takođe, predstaviće se i distributeri i proizvođači opreme koji će prikazati inovacije i premijerno predstaviti nove proizvode na našem tržištu. Ostali segmenti uključuju izložbu fotografija, muzej planinarske opreme, ishranu za boravak u prirodi, trening centar sa više od 15 veština za bezbedan boravak u prirodi, 6 govornika koji će podeliti svoja iskustva, savete i preporuke, kao i zabavni deo sa žurkama i aktivnostima za povezivanje i druženje. 

Zašto posetiti Beo Hiking Fest?

Prvi put u Srbiji se odigrava događaj ovakvog tipa, koji na jednom mestu, centralizovano u dva dana prezentuje sve ono što čini jednu outdoor priču i stil života.

Na jednom mestu će se naći veliki broj segmenata koji postoje od početka kretanja i želje da odete u prirodu, na planinu, do trenutka kada se neko odluči za ekspedicije.

Slogan Beo Hiking Festa „Od Avale do Everesta“  aludira upravo na taj put kojim osoba prolazi, oprema se (koja je oprema potrebna, zašto baš ta cipela ili sat ili cepin i slično), do izbora aktivnosti, znanja koja su neophodna u spasilaškim aktivnostima i prvoj pomoći sa kojom planinar takođe mora biti poznat. Prilika da se na jednom mestu razgovara i sa osobama koje su izgradile uspehe ili vezale život upravo za outdoor je takođe benefit dolaska i posete događaju.

Organizatori najavljuju: na Beo Hiking Festu od svega što čini planinarenje i outdoor svet, nedostajaće samo planina!

Posetioce očekuju prezenteri tura, demonstracija veština na poligonu, prezenteri opreme, asocijacije i savezi, spasilačke službe i program sa zanimljivim govornicima.

Program Beo Hiking Fest 2024

beohiking agenda subota
beohiking agenda nedelja

Izvor: Instagram Beo Hiking Fest

Više informacija o programu, dostupno je na zvaničnom sajtu organizatora:
montanaro.rs/beo-hiking-fest-2024/


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Turneja Slobodne zone

Turneja Slobodne zone kroz više od 50 gradova i opština u Srbiji

Godišnje manifestacije oldtimer klubova

Godišnje manifestacije oldtimer klubova u Srbiji [Kalendar 2024]