in

Novi vid avantura u prirodi – avanturističke trke

avanturisticke trke u srbiji

Ukoliko ste nekada imali želju da učestvujete u Survivoru ili da testirate svoju snagu i izdržljivost, evo prilike.

Širom Srbije su počele da se organizuju takozvane avanturističke trke sa preprekama – pravi izazov za sve koji žele da testiraju svoju fizičku spremnost.

Početkom marta u Šapcu je održan Bushido Challenge, a početkom aprila Rzav Challenge u Arilju. Sa dolaskom lepšeg vremena i izbor trka je sve veći. Predstavljamo neke od njih:

1. Cerska OCR bitka

Trka će se održati 17. aprila 2021. na planini Cer.

U pitanju je avanturistička trka sa preprekama u dužini od 15 kilometara staze, 800 metara uspona i više od 20 prepreka.

Cerska OCR Bitka kreće od vrha Cera, sa lokacije planinarskog doma PSD Cer. Ići će obrnutim smerom kazaljke na satu severnom stranom planine ka manastiru Radovašnica. Duž rute će biti postavljeno nekoliko prepreka, a veći deo prepreka se može očekivati u okolini manastira.

Ukoliko neko od takmičara ne uspe da uspešno pređe prepreku, čeka ga zamenska vežba. Posle manastira kreće uspon do vidikovca „krstovi“, pa se nastavlja obodom Cera do planinarskog doma gde je ujedno i cilj. Duž trase planirane su 3 okrepne stanice.

Više informacija: cerskabitka.rs

2. Fox trail

Trka će se održati 8. maja 2021. u Deliblatskoj peščari.

Na trci će biti tri discipline, za tri različite kilometraže, zanimljivih naziva: Lija trail (5 km), Peščane dine (10 km) i Pustinjska lisica (20 km). Nema ograničenja u godinama.

Više informacija: AK Panonija

3. Ultra trail Stara planina

Trka će se održati 5. juna 2021. na Staroj planini.

Ova trka se smatra jednom od najpopularnijih, ali i najtežih planinskih trka u Srbiji. Ove godine će se trčati na deonicama od 13 km do 99 km: SkyTrail Babin Zub (13 km), SkyRace Dupljak (34 km), Ultra trail „Midžor“ (64 km) i Ultra trail „Kopren“ (99 km).

Više informacija: ultrakleka.com

4. Adrenalin Race

Trka se održava 27. juna na jezeru Borkovac, u Rumi.

Trka podiže adrenalin na najviši nivo, jer se na stazi od 14 km očekuje 35 prirodnih i veštačkih prepreka. Adrenalin Race je individualno takmičenje, sastoji se od 4 kategorije, 18+ i do 18 u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Više informacija: Adrenalin Race

5. Invictus Challenge Štrand

Trka se održava 12. juna, u Novom Sadu, na Štrandu.

Cilj takmičenja, je da se takmičari dobro zabave savladavajući prepreke koje će biti u vodi, na pesku i na travi. Svaki takmičar koji se prijavi Invictus Challenge takmiči se individualno.

U slučaju da izabere da se takmiči i za klub, sabiraju mu se vremena sa drugim članovima njegovog kluba, tačnije, u zbir ulaze vremena tri najbolje plasirana člana kluba. Učesnici se takmiče u sumrak, pod reflektorima.

Više informacija: Invictus Challenge Štrand


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

izložba hipermoderni dante

Premijerno u Beogradu: svetska izložba ilustracija „Hipermoderni Dante“

španski filmski festival

Novi onlajn filmski ciklus Instituta Servantes