in

Viminacium Fest od 24. do 30. juna u objektima Arheološkog parka Viminacium

viminacium-fest-2019

Drugi Viminacium fest- Mitovi stari i novi, održaće se od 24. do 30. juna u objektima Arheološkog parka Viminacium.

Tokom sedam dana festivala ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju šest predstava pozorišnih teatara iz regiona, kao i jedan koncert.

Festival će svojim nastupom otvoriti glumac Rade Šerbedžija, u pratnji orkestra „Zlatni kolodvor“, 24. juna u 21h.

Prva takmičarska predstava na festivalu odigraće se 25. juna, a gledaocima će se predstaviti glumci pozorišta Ulyssis Teatra iz Briona i Zagrebačkog kazališta mladih koji će odigrati predstavu „Bakhe“. Drugog takmičarskog dana planirano je da Državno mađarsko pozorište iz Temišvara odigra svoju predstavu „Sonet 66“ u režiji Kokana Mladenovića.

Srpska narodno pozorište iz Novog Sada će se publici, 27. juna, predstaviti predstavom „Na Drini Ćuprija“ po motivima romana Ive Andrića. Predstava će biti odigrana u amfiteatru. U petak 28. juna u Limesu arheološkog parka Viminacium biće odigrana predstava „Devojčica sa žicama“ Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Poslednje takmičarske večeri festivala, 29. juna, u domusu biće odigrana predstava BITEF teatra „M.I.R.A.“. Poslednje večeri festivala glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara odigraće u čast pobednika predstavu „Žene iz Troje“. Ova predstava će se odigrati u Limesu arhološkog parka.

Dakle, pet regionalnih pozorišta sa svojim predstavama učestvovaće u osvajanju prestižnih nagrada, koje se dodeljuju završne večeri:

  • Zlatna fibula statueta i diploma najboljem glumcu ili glumici festivala i
  • Viminacium Maximus, nagrada za najbolju predstavu festivala.

Na prvom Viminacium festu, održanom u septembru 2018. godine, glavna nagrada Viminacium maximus pripala je Novosadskom pozorištu za predstavu „Hasanaginica“, dok je najboljim glumcem festivala proglašen Ozren Grabarić za ulogu Ričarda III, predstave Gradskog dramskog kazališta „Gavella“ iz Zagreba.

Organizatori ovog pozorišnog festivala su Arheološki park „Viminacium“, Centar za kulturu Požarevac i Grad Požarevac, a predstave koje će učestvovati na festivalu kao selektor festival odabrao je Mihajlo Nestorović.

 

Program Viminacium Fest 2019.

Program-viminacium-fest-2019

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

FILMSTREET-2019

Program FilmStreet 2019

licka-olimpijada-2019

Lička Olimpijada 06. jula u Banji Junaković [Program manifestacije 2019]