in

Završene Šumadijske zimske igre

Šumadijske zimske igre

Posle trogodišnje pauze, ove godine su ponovo održane Šumadijske zimske igre, od 21. januara do 22. aprila.

Manifestacija osnovana sa ciljem obogaćivanja društvenog života na selu, odvija se tokom zimskih meseci kada ima manje radova na selu i kada stanovnici sela mogu da se okupe, zabave, razvijaju timski duh, kao i da kroz takmičarske discipline pokažu svoje veštine i znanja.

Šumadijske zimske igre imaju šest takmičarskih disciplina: kviz sa pitanjima iz oblasti istorije, geografije i poljoprivrede, takmičenje u brzini pletenja, takmičenje u krunjenju kukuruza, pikado, „Pogodi poslovicu ili zagonetku“ i pantomima. Cilj je da svi učestvuju i da se zabave, kao i da sve protekne u prijatnoj atmosferi. Svako selo je imalo priliku da kroz revijalni deo predstavi talente svojih stanovnika.

sumadijske zimske igre takmicenje

Šumadijske zimske igre 2023.

U Šumadijskim zimskim igrama ove godine učestvovalo je 15 sela sa teritorije grada Kragujevca. Sela domaćini su bila Gornja Sabanta, Stragari, Novi Milanovac, Čumić i Poskurice.

Finalno takmičenje uz dodelu nagrada organizovano je 22. aprila, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, gde su se susrele četiri najbolje plasirane ekipe.

Bili smo tamo, odlično se proveli i uverili se u to da je pobedila najbolja ekipa. Pobednik manifestacije Šumadijske zimske igre 2023. je ekipa sela Resnik, koja je zahvaljujući znanju i veštinama osvojila najveći broj poena.


♥ Ako vam se svideo tekst, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

seoske igre

Sportski savez Srbije najavio Seoske igre

ukus fest

Prolećni Ukus Fest ove subote u Beogradu