in

Srbija je dobila visoke ocene prema anketi Turističke organizacije Srbije

koju avanturu ste izavrali ovog leta

Na osnovu anketnog ispitivanja ,,Koju avanturu ste izabrali ovog leta?“, koje je TOS sproveo u periodu od 27.09-16.10.2020. putem sajta www.srbija.travel ovog leta najviše ispitanika izabralo je jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih izabrali su više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora.

Turističkoj ponudi Srbije, ispitanici su dali vrlo dobru prosečnu ocenu 3,8 od 5. U anketi je učestvovalo 729 ispitanika.

Takvoj oceni, doprineli su pozitivni utisci, koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo, dok su zamerke na račun kvaliteta puteva, cena i nečistoće na javnim površinama.

Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, bile su najtraženije destinacije među učesnicima ankete. Tara je prva i na listi lokaliteta koji su im se najviše dopali, a odmah potom dolaze i Uvac i Golubac. Najviše njih koristilo je privatne objekte za smeštaj, dok su hoteli na drugom mestu. Ispitacnici su uglavnom putovali porodično, nešto manje sa prijateljima i partnerom.

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, instagram postovi, sajtovi, kao i kampanja TOS-a „Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“.

Pogledajte prezentaciju ankete „Koju avanturu ste izabrali ovog leta?“

Naslovna fotografija: srbija.travel

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Bemus 2020 program

BEMUS – gde slušamo muziku [Program 2020]

prvi VR festival

Prvi VR festival u Srbiji – 4.0 Fest