in

Ski Opening 2020/2021 – Bezbrižno i bezbedno skijanje

Ski Opening Kopaonik

AŽURIRANO: 17. januara 2021.

Preduzeće Skijališta Srbije, obavestilo je svoje korisnike da su preduzete sve neophodne mere kako bi se obezbedili uslovi za bezbedan početak sezone i bezbrižno skijanje. Objavljeno je da se strogo poštuju propisane mere i u cilju toga se neće organizovati muzički i drugi zabavni događaji. Zdravlje je na prvom mestu!

Skijališta Srbije, daje ove godine i COVID garanciju za skijašku sezonu 2020/2021, koja podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenih ski dana u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije.

U slučaju da Javno preduzeće bude prinuđeno da zatvori ski centar/skijališta usled pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID 19, svim korisnicima usluga biće vraćena novčana sredstva po osnovu uplate ski-karte, za neiskorišćene skijaške dane.

Za korisnike sezonske ski karte povraćaj novčanih sredstava vrši se na osnovu projektovanog broja skijaških dana koje bi trebalo da imaju na raspolaganju –  za Ski centar „Kopaonik“  to je 120 dana, za Skijalište „Stara planina“ to je 100, za Skijalište „Zlatibor“ 80 dana.

Pravo na obračun i eventualnu isplatu, kupci sezonskih ski karti mogu ostvariti  po okončanju skijaške sezone 2020/2021 za određeno skijalište /ski centar.

JP „Skijališta Srbije“ pokrenula su novu akciju za sve ljubitelje skijanja. Svi skijaši koji od 1. do 10. decembra kupe ski karte za sezonu 2020/21 putem web shopa Skijališta Srbije ostvariće popust od 10%. Svi koji ski karte budu kupovali online do kraja skijaške sezone moći će da ostvare popust od 5% na cene ski pasa. Navedeni popusti važe isključivo za online kupovinu, putem web shopa Skijališta Srbije, a plaćanje se vrši isključivo platnim karticama.

Kako ističu u JP „Skijališta Srbije“, cene ski karata su iste kao i za sezonu 2019/20, a aktuelni cenovnik nije menjan još od 2018.godine. Još jedna od povoljnosti koju su Skijališta Srbije aktivirala je DEPO karta. Skijaši i borderi koji još uvek ne znaju tačan datum kada će ići na skijanje, imaju mogućnost kupovine DEPO karte. Ova karta nije vezana za datum, tako da se početak važenja karte aktivira onog momenta kada se prvi put prođe kroz kapiju žičare. DEPO kartu moguće je kupiti sa popustom preko web shopa.

Otvaranje sezone 2019/2020. na Kopaoniku

Ski opening Kopaonik

Tradicionalno otvaranje nove ski sezone 2020/2021. na Kopaoniku, organizovano je od 3. do 6. decembra 2020. godine. Tokom trajanja ski openinga, prvi dan skijanja je bio besplatan, dok je tokom ostalih dana važio popust u visini od 50%.

Tokom održavanja Ski openinga, u skladu sa propisanim merama, nisu bili organizovani muzički i drugi zabavni događaji.  

Skijaška ponuda naše najposećenije planine Kopaonik će u sezoni 2020/2021. biti bogatija za tri nove staze i svi ljubitelji ovog sporta imaće priliku isprobaju svoje veštine na novim stazama koje se nalaze na najboljim lokacijama na planini.

Ski staza Pančić – ukupna dužina ski staze je 456 metara, širina 40 metara, a trasirana je između postojećih ski staza 4a i 4b. Ski staza je srednje teške (plave) kategorije. Ski staza Duboka 2 – nova staza Duboka 2 ima trasu dužine 744 metra, širine 40 metara, i spaja se sa veznim ski putem Kneževske bare – Duboka 1. Sa postojećim veznim ski putem staza će biti ukupne dužine oko 1000 metara. Ski staza je teške (crvene) kategorije. Ski staza Pančić – Duboka – ima ukupnu dužinu 780 metara, širinu 40 metara, a trasirana je između postojećih staza 6 (crna Duboka) i 6a (crvena Duboka). Ski staza je teške (crvene) kategorije.

Na Kopaoniku je u ovom trenutku (13. januar) otvoreno 47 staza, 20 žičara, a visina snega je 52 cm (40 cm je visina utabanog snega).

Ski opening Stara Planina

Ski opening na Staroj planini planiran je prvobitno za 11-13.decembar, ali je pomeren za naredni vikend od 18. do 20. decembra.

Ski centar Stara planina počeo je sa radom 9. januara. Za skijaše i bordere pripremljene su straze 7, 7a i 7b, a u funkciji će biti gondola Jabučko ravnište. Pored ovih staza pripremljen je i poligon za obuku dece i skijaša početnika.

Na Staroj planini je u ovom trenutku (13. januar) otvoreno 5 staza, 2 žičare, a visina snega je 43 cm (30 cm je visina utabanog snega).

Ski opening Zlatibor Tornik

Skijanje u ski centru Tornik počinje u sredu, 13. januara. Skijašima i borderima će biti na raspolaganju šestosedna žičara i plava staza. Radno vreme ski centra je od 9 do 16 časova. 

U Info centru Turističke organizacije Zlatibor, koji se nalazi na Kraljevom trgu, postavljen je uređaj „PICKUP BOX“ na kome se mogu podići ski karte kupljene preko web shop-a Skijališta Srbije. Uređaj će biti dostupan u okviru radnog vremena Info centra, svakog dana od 09.00 do 20.00 časova.

Još jedan „PICKUP BOX“ uređaj postavljen je i na Ski centru Tornik, a karte je moguće preuzeti i tradicionalnim putem, na prodajnim mestima ski centra.

Karte koje su kupljene preko web shopa mogu se na jednostavan način, beskontaktno preuzeti preko ovog uređaja skeniranjem vaučera koji dobijate na svom telefonu. Skeniranjem QR koda, karte se izrađuju automatski.

Na Zlatiboru je 11. januara otvorena i Gold gondola, najduža gondola na svetu. Radno vreme tokom zime je od 08.30 do 15 časova.

Za vožnju gondolom do Tornika i nazad odrasli će morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. 

Na Torniku su u ovom trenutku (13. januar) otvorene 2 staza, 1 žičara, a visina snega je 30 cm (20 cm je visina utabanog snega).

Cenovnik ski karata za sezonu 2020/2021

Pogledajte sve ski pass informacije i cenovnik za skijališta.

Počela ski sezona i na stazi Crni vrh na Divčibarama

Od srede 13. januara ski staza „Crni vrh” u okviru Divčibare Ski Resorta biće otvorena za javnost. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Kako bi se izbeglo čekanje u redu na kupovinu ski karata omogućena je njihova online kupovina, putem e-komerca na sajtu. Cenovnik ski karata nije se menjao u odnosu na prošlu godinu. Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Na stazi rade ski rental, škola skijanja i restoran DivčiBAR, a tokom cele sezone dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru i veštački se osnežava. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Ski sezona počinje i na Kraljevici

Nakon usvojenog zaključka Kriznog štaba u Zaječaru, dozvoljava se rad ski staze „Kraljevica“ počev od 18. januara pa sve dok vremenski uslovi to dozvole.

Zaječar je jedan od retkih gradova u Srbiji koji može da se pohvali gradskom žičarom, na koj kojoj je moguće i noćno skijanje.

Radno vreme skijališta je od 14.00 do 22.00 sata. Radnim danima će cena karte biti 250 dinara, dok će vikendom iznositi 350.


Kako bi se tokom zimske sezone sačuvalo zdravlje turista koji posećuju planine, JP „Skijališta Srbije“ su definisala pravila i preporuke koje će morati da se poštuju na skijalištima (preporuka je da se pravila poštuju i na drugim skijalištima, ne samo onim kojima upravlja „JP Skijališta Srbije“). Sa druge strane, svi hotelijeri i vlasnici uslužnih delatnosti su najavili da će maksimalno poštovati mere i preporuke koje su propisane na republičkom nivou.

Mole se svi skijaši i borderi da poštuju propisane mere:

  • Nosite zaštitnu masku ili bandanu,
  • Nosite rukavice,
  • Što češće dezinfikujte ruke,
  • Držite distancu,
  • Redari su tu da bi se poštovao red, slušajte ih,
  • Koristite platne kartice,
  • Ski kartu možete kupiti online i preuzeti je bezkontaktno preko pickup box aparata,
  • Ukoliko osetite bilo koji simptom, obavezno se izolujte.

Idete li na skijanje ove godine?


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

prvi VR festival

Prvi VR festival u Srbiji – 4.0 Fest

doček nove 2021 godine online

Nova godina 2021 – online