in

Međunarodni reli starovremenskih vozila „Lagano Srbijom“ uskoro ponovo vozi drumovima Srbije

reli lagano srbijom

AŽURIRANO 3. AVGUSTA 2021: Ovogodišnji Međunarodni reli Lagano Srbijom, odlaže se za narednu godinu.

Nakon godinu dana pauze, Međunarodni reli starovremenskih vozila „Lagano Srbijom“ vozi se ponovo, od 10 – 15. avgusta 2021. godine.

Reli će ove godine krenuti od Obrenovca, pa preko Užica, Sirogojna, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara, Kopaonika stići do Vrnjačke Banje. Trasom od oko 550 kilometara, proći će tridesetak vozila oldtajmera.

Učesnici relija su vlasnici starovremenskih vozila koji osim iz Srbije, dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Crne Gore. Značaj celoj manifestaciji daju službeni predstavnici FIVA (Međunarodne federacije starovremenskih vozila) koji dolaze kao predstavnici svojih matičnih organizacija. Na ovaj način FIVA Srbija još jednom pokazuje dobre namere ka širenju dobrih vibracija širom ragiona.

Reli Lagano Srbijom

10.8.2021. Beograd – Obrenovac

11.8.2021. Obrenovac – Sirogojno – Nova Varoš, 252 kilometara

12.8.2021. Nova Varoš – Sjenica – Novi Pazar, 91 kilometara

13.8.2021. Novi Pazar – Kopaonik , 53 kilometara

14.8.2021. Kopaonik – Ćićevac – Vrnjačka Banja, 160 kilometara

14.8.2021. „Classic car forum“ Vrnjačka Banja.

Svi zaljubljenici u oldtajmere su dobrodošli da u navedenim danima, posete izložbe vozila i saznaju sve što ih zanima o ovim istorijski vrednim automobilima.

reli oldtajmera
Izvor fotografije: laganosrbijom.com

U Vrnjačkoj banji će 14. avgusta biti održan “Classic car forum” na temu oldtimer scene danas – okrugli sto na kojem će biti gosti predstavnici FIVA organizacije iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore. Domaćin foruma je Dalibor Ružić predsednik FIVA Srbija.

Međunarodni reli starovremenskih vozila “Lagano Srbijom” pokrenut je 2012. godine sa ciljem promocije oldtajmera, ali i otkrivanja i predstavljanja neotkrivenih destinacija Srbije.

Svake godine reli se vozi drugim regionom Srbije. Do sada je reli prošao Zapadnu Srbiju, Istočnu Srbiju, Jug Srbije, Banat, Podrinje i Podunavlje. Reli je 2019. godine obišao Transfagarašan u Rumuniji. Tako je dokazao da nije samo lokalni reli već da su mu ambicije mnogo veće.

reli starovremenskih vozila
Fotografija sa prethodnih okupljanja (Izvor: laganosrbijom.com)

Po proceni organizatora i učesnika, u proteklim godinama manifestaciju “Lagano Srbijom” neposredno je videlo više od 1.250.000 ljudi.

Organizatori su do danas ostali dosledni u misiji popularizacije automobilizma, turizma i bezbednosti u saobraćaju Srbije. Za iduću 10 godinu po redu priprema sa novi koncept relija pun iznenađenja.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

naučna studija exit

Naučna studija sa Exita pokazala – uz ograničenja ulaska, festivali nisu mesta masovnog širenja virusa!

Bijenale mladih

Bijenale mladih, prvi put u Beogradu