in

Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival

Belgrade-Waterfront-Good-Food-Wine-Festival

Prvi Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival, pod sloganom „Siđi do reke“ održaće se od 06-08. septembra na Sava Promenadi.

Festival će biti otvoren 6. septembra velikim Vinskim defileom Knez Mihailovom ulicom u 17h, dok će glavni, izlagački deo sa pratećim programom – Food & Wine Show biti održan 7. septembra od 17h do 23h na Sava Promenadi.

Svoje proizvode će predstaviti proizvođači hrane i najboljih vina iz zemlje i regiona, u za ovu priliku dizajniranim, štandovima i kućicama. Pored degustacije, posetioci i turisti će moći će da prisustvuju radionicama i prezentacijama koje će održati stručnjaci iz različitih oblasti: food styling, proizvodnja organske hrane, slaganje hrane i vina, proizvodnja vina i rakije…

bw_good_food_and_wine_festival

U okviru svečanog otvaranja biće dodeljena priznanja najboljim kompanijama i pojedincima u oblasti proizvodnje hrane i vina, i ostalih pića i voda, dok će posetiocima biti podeljeno oko 10.000 poklona učesnika i sponzora događaja.

Finale sajma Food & Wine show je trosatni večernji Party by Food & Wine show. Muziku tamburaškog orkestra koji će animirati učesnike Festivala, smeniće živa muzika odnosno koncert iznenađenja koji će trajati do 23h.

Na festivalu će sigurno veliku pažnju privući segment „Poznati u kuhinji“,  gde će se javne ličnosti, u parovima u prijatnom ambijentu restorana Savanova, takmičiti u pripremanju jela, u prisustvu medija. Kao prateći sadržaj sajma Food & Wine show posetioci će moći da pogledaju i izložbu „Hleb naš nasušni“, s obzirom poseban simbolički značaj koji hleb ima u srpskoj tradiciji i gastronomiji.

Cilj festivala je promocija privrede, pre svega u oblasti proizvodnje hrane i sve značajnije proizvodnje domaćih vina. Podjednako važan cilj je promocija turizma. U skladu sa tim je i slogan „Siđi do reke“ koji sugeriše Beograđanima i gostima Beograda da siđu do Sava Promenade, i uopšte do savskog i dunavskog keja glavnog grada.

 

Ostale zanimljive vesti o manifestacijama pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

kultura-kladovo

6. Kazan Kult Kladovo – Međunarodna konferencija o nematerijalnom kulturnom nasleđu

vukov-sabor

86. Vukov sabor održava se od 09. do 15. septembra