in

Predstavljene nove knjige fotografa i autora Dragana Bosnića

dragan bosnić knjige

U prostorijama Turističke organizacije Srbije, 13. oktobra je održana konferencija za medije povodom dve nove knjige priznatog fotografa i autora Dragana Bosnića.

U izdanju izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada objavljene su knjige „Srbijom“ i „Stari gradovi Srbije“ u kojima su fotografije i tekstovi o zanimljivostima koje krije Srbija kao destinacija. Svaka od knjiga sadrži više od 700 izvanrednih fotografija i interesantne priče sa više od 1000 mesta u Srbiji, koje će podstaći čitaoce na putovanje.

O knjigama su na konferenciji, pored autora, govorili i osnivač i urednik izdavačke kuće „Prometej“, Zoran Kolundžija i direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.

„Dragan Bosnić piše kao da putuje sa svojim unucima ili sa kumovima, pa im usput priča i pojašnjava. Ne opterećuje onog ko koristi knjigu suvišnim istorijskim podacima, a sve ih zna. Uživa da se „zakači“ za neku legendu iz kraja o kojem piše. Stoga smo na tim mestima ubacili više fotografija koje su kuriozitet, a koje potencijanog turistu mogu da podstaknu da ode baš na tu destinaciju.“ – rekao je o knjizi „Srbijom“ urednik izdavačke kuće „Prometej“ Zoran Kolundžija.

Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, izrazio je zadovoljstvo što se na koricama obe knjige nalaze lokaliteti iz zapadne Srbije. Na knjizi „Stari gradovi Srbije“ nalazi se Stari grad u Užicu, na knjizi „Srbijom“ to je Sveti bor na Kamenoj gori kod Prijepolja.

„Domaći turisti su prethodne dve godine, silom prilika upoznali Srbiju, jer nisu mogli da putuju u inostranstvo. Na taj način su se svi malo više okrenuli onome što Srbija nudi. Upravo će knjige Dragana Bosnića biti korisne svima koji putuju Srbijom, a posebno onima koji budu imali želju da nastave istraživanja destinacija na kojima su već bili, jer će sigurno otkriti nešto novo“, izjavio o ovom prilikom Miroslav Rađen.

dragan bosnić knjige
Autor knjiga „Srbijom“ i „Stari gradovi Srbije“, Dragan Bosnić

Dragan Bosnić: Treba znati kako putovati

„Ja tek kada sam na putu osećam se kao da sam kod kuće. I više volim trajne glagole nego svršene. Više volim glagol putovati nego glagol doputovati.“ – rekao je na konferenciji autor knjiga Dragan Bosnić čime je ukratko objasnio svoj način rada, ali i života.

Za sebe kaže da je profesionalna skitnica. Prepešačio je celu Srbiji i okolne zemlje. Autor je preko hiljadu putopisnih reportaža i desetak autorskih monografija.

Knjige koje piše najčešće nastaju iz uvida da nedovoljno poznajemo svoju zemlju.

Ideja o knjizi „Srbijom“ proistekla je iz toga što je ljudima savetovao gde da idu i uvideo da su često neobavešteni o tome šta treba obići i u koje godišnje doba. Iako se u poslednje vreme stari gradovi po Srbiji obnavljaju, malo je ljudi koji poznaje te gradove, njihovu prošlost i važnost. Oni su sada popisani i predstavljeni u knjizi „Stari gradovi Srbije“.

Obe knjige sadrže pregršt informacija za one koji putuju i žele da saznaju više o Srbiji, te će biti korisno štivo svim znatiželjnicima.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

gastro srem stara pazova

E-kuvar manifestacije Gastro Srem

festival minja subota

[Najava] Festival Minja Subota za decu vokalne soliste iz Srbije i dijaspore