in

Prvi Paradajz fest u Lebanu

paradajz fest

Opština Lebane je po proizvodnji paradajza prva opština u Srbiji. Stoga ne iznenađuje informacija da će se upravo tu organizovati prvi Paradajz fest – trodnevni festival kojim će se promovisati paradajz, ali i poljoprivredni i turistički potencijali ovog malog mesta na jugu Srbije.

Paradajz fest će se održati od 30. jula do 1. avgusta. Planiran je veliki broj događaja, izložbi, radionica, predavanja i susreta koji će upotpuniti manifestaciju pored nastupa poznatih pevača.

Organizatori najavljuju da će Paradajz fest imati dve dimenzije: kulturnu, koja će u tri dana Lebane postaviti u fokus domaće javnosti kroz organizovanje brojnih sadržaja interesantnih lokalnom stanovništvu, turistima i ljubiteljima zabave i festivalske atmosfere i privrednu, koja će privući pažnju potencijalnih kupaca, a zatim ih povezati sa lokalnim prizvođačima.

Festival će biti i izložbeno prodajnog karaktera, pa će posetioci moći da probaju i da kupe paradajz i proizvode od paradajza.

Planiran je i program kulturno umetničkih društava, folklornih ansambala iz Lebana, Leskovca i Vlasotinca i izložba fotografija – staklenika, scene radova na odgajanju, berbi, fotografija velikih primeraka stabala i plodova.

Najavljeni su i koncerti:
30. jul – Haris Džinović
31. jul – Amadeus bend
1. avgust – Dejan Petrović i Big Bend

U tri dana održavanja festivala biće organizovano takmičenje za najveći paradajz (merenje obima i težine), za najukusniji paradajz (bodovanje od strane posetilaca konzumenata) i najbolje dekorisan paradajz skulptura ili jelo od paradajza.

Pobednici u navedenim takmičenjima će imati svojevrsnu promociju, jer će ih po proglašenju, posetiti organizator sa predstavnicima ministarstva i potencijalnim kupcima, a sve će to biti medijski propraćeno.

Pogledajte program Paradajz festa 2021.

Organizovanje ove manifestacije značajno će uticati na razvoj turizma ovog kraja.  U Lebanu se od 2011. godine, sa velikim uspehom održava i Teodora fest.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beogradske letnje noći

Belef 2021: Beogradske letnje noći

naučna studija exit

Naučna studija sa Exita pokazala – uz ograničenja ulaska, festivali nisu mesta masovnog širenja virusa!