in

Otvaranje sezone 2022. u ski centrima

otvaranje ski sezone

Kao i svake godine do sada, Skijališta Srbije početkom decembra obeležavaju zvanično otvaranje ski sezone u sva tri ski centra.

Nakon otvaranja sezone na Kopaoniku, sledi ski opening na Staroj planini, a zatim i na Torniku. Objavljeni su i datumi:

Otvaranje ski sezone – Kopaonik 9-12. decembar 2021.

Otvaranje ski sezone – Stara planina 17-19. decembar 2021.

Otvaranje ski sezone – Tornik 24-26. decembar 2021.

Skijališta Srbije pripremaju sada već tradicionalnu pretprodaju ski karata putem web shop-a, gde će zainteresovani moći da kupe karte sa popustom od 15%, a nakon toga i sajamska online prodaja sa popustom od 10%.

Od novina ove sezone skijaše na Kopaoniku očekuje proširenje sistema za veštačko osnežavanje na lokaciji Bela reka 1- Bela reka 2 – Ledenice, u dužini od 5km. Predviđena je i veza za nastavak sistema ka budućoj vezi Bela reka 3.

Pored toga, za zimsku sezonu završavaju se prateći objekti na izlaznoj stanici gondole Brzeće-Mali Karaman, a u pitanju su restoran i objakat za smeštaj pratećih sadržaja skijališta. Takođe, za ovu sezonu biće gotov i heliodrom.

Uspešno završena letnja sezona

Podsećamo da je letnja sezona u planinskom centru Kopaonik završena je u nedelju, 3. oktobra, nakon više od 100 dana rada.

Ovog leta, turisti su mogli da uživaju u vožnji gondolom Brzeće-Mali Karaman, pešačkim turama, vožnji bobom na šinama, panoramskoj vožnji žičarom ili u vožnji električnih bicikala ili mountain bike-ova i mountain cartova. Za one koji su želi da ostanu u formi do sledeće zimske sezone, radila je staza za letnje skijanje, a tokom tri vikenda organizovane su promo cene za letnje sadržaje.

Veoma dobra posećenost rezultirala je i odličnim poslovnim rezultatima, koje Skijališta Srbije postižu iz godine u godinu. Preduzeće je za devet meseci 2021. godine ostvarilo 516 mil. dinara neto dobiti što je povećanje od 15% u odnosu na prethodnu 2020. godinu i 49% u odnosu na plan. Dobar poslovni rezultat postignut je prvenstveno povećanjem poslovnih prihoda za 12% u odnosu na isti period prethodne sezone. Najveće povećanje se odnosi na prodaju ski karata i to za 11% u odnosu na prethodnu godinu.

Bogata ponuda dovela je do velikog broja turista. Pored dobro poznatih sadržaja kao sto su Avantura park, bob na šinama, zip lajn, biciklističke staze, rute za električne bicikle, mountain kart, posetioci Kopaonika su imali prilike da isprobaju i novi sadržaj. Ovog leta gondola Brzeće-Mali Karaman je radila za panoramsku vožnju, pored nje je radila i žičara Karaman greben. Na ovaj način, povezano je turističko mesto Brzeće sa centrom Kopaonika, pa su posetioci mogli da uživaju u čarima planine i finim pešačkim turama između ove dve instalacije.

Tokom leta, organizovane su brojne trke kojima se afirmisao planinski biciklizam od kojih neke, poput Tri strane Kopaonika i Međunarodne trke u planinskom biciklizmu, imaju višegodišnju tradiciju. Skijališta Srbije su ovog leta organizovala trke 3S, koje su već uobičejna ponuda zabave u našim centrima u kojima je učestvovao veliki broj takmičara.

Najave događaja

Brojne aktivnosti očekuju Skijališta Srbije u narednom periodu, a jedan od najvažnijih je organizacija Samita planinskih centara jugoistočne Evrope – Moresce na kom će prisustvovati najznačajniji subjekti iz oblasti planinskog turizma. Zatim slede ski opening i tradicionalno obeležavanje početka sezone u sva tri ski centra, Evropa kup kao najbitniji međunarodni skijaški događaj, humanitarne ski trke, obeležavanje Međunarodnog Dana snega, kao i mnoge druge aktivnosti.

Pretprodaja ski karata sa popustom od 15. novembra

U ponedeljak, 15.novembra, u 8 časova ujutru, počinje pretprodaja ski karata za sezonu 2021/22 putem internet prodavnice Skijališta Srbije.

Svi zainteresovani korisnici mogu da iskoriste popust od 15 posto putem „online“ kupovine u periodu od 15. do 30. novembra. Svi oni koji ne budu u prilici da u ovom periodu kupe karte, imaće priliku da od 1. decembra, pa sve do 10. decembra iskoriste popust od 10 posto na kupovinu preko interneta. Nakon ovog perioda, odnosno od 11. decembra pa sve do kraja sezone važiće popust od 5 posto na cenu ski karata preko „web shop-a” Skijališta Srbije.

Popusti u pretprodaji ski karata korisnici mogu iskoristiti isključivo “online”, putem internet prodavnice Skijališta Srbije i isključivo platnim karitcama.

Objavljen je i cenovnik za zimsku sezonu 2021/22.

Od ove sezone, Skijališta Srbije su uvela i određene novine u kategorijama ski karata, pa će svi oni koji žele da više puta idu na skijanje tokom sezone, moći da kupe kartu 20 u sezoni i da svoje skijaške dane rasporede onako kako im najviše odgovara. Takođe, od ove sezone su u ponudi i posebne karte koje uključuju noćno skijanje, pa svi zainteresovani mogu da se odluče i za ovu kategoriju ski pasa koja će im omogućiti korišćenje noćne staze. Pored ovih kategorija, Skijališta Srbije su uvela i potpuno novu „baby“ kartu koja je namenjena za decu do 5 godina. „Baby“ karta je uvedena isključivo zbog bezbednosti najmlađih skijaša kako bi mogli da koriste one staze koje prilagođene njihovim skijaškim umećima.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

edukacije zaposlenih u turizmu

Završnica programa ,,Edukacije zaposlenih u turizmu“

restorani u michelin vodiču

Srbija (konačno) u Michelin vodiču