in

Otvaranje ski sezone 2023/2024. u ski centrima

otvaranje ski sezone

Kao i svake godine do sada, Skijališta Srbije početkom decembra obeležavaju zvanično otvaranje ski sezone u sva tri ski centra.

Nakon otvaranja ski sezone na Kopaoniku, sledi ski opening na Staroj planini, a zatim i na Torniku (Zlatibor). U ovom trenutku objavljen je datum za otvaranje ski sezone na Kopaoniku

Otvaranje ski sezone – Kopaonik 7-10. decembar 2022.

Otvaranje ski sezone – Stara planina 15-17. decembar 2022.

Otvaranje ski sezone – Tornik (očekuje se objavljivanje datuma)

Skijališta Srbije su 1. novembra 2023. godine počela sa pretprodajom ski karata sa popustom od 15% putem veb prodavnice. Zbog velikog ineteresovanja skijaša i bordera, ova akcija je produžena za 5 dana i trajala je do 20. novembra.

Nakon tog prvog perioda pretprodaje, od 27. novembra do 3. decembra, popust na ski karte putem web shop-a će biti 10%, a od 11. decembra pa do kraja sezone 5%.

Ski opening na Kopaoniku

Skijaše kao i prethodnih godina očekuje besplatan prvi dan skijanja, dok će ostalih dana ski openinga važiti popust od 30%. Sistemi za veštačko osnežavanje uveliko rade, a počela je i priprema i obrada staza kako bi ski centar potpuno spreman dočekao prve skijaše.

Već prve večeri, gosti na Ski Openingu imaće priliku da isprate revijalnu noćnu ski trku u kojoj učestvuju pripadnici Gorske službe spašavanja. 

A pored skijanja, Dolina sportova će ove godine biti mesto okupljanja najboljih domaćih DJ-eva koji će uz zvuke dobre muzike obeležiti početak zimske čarolije na Kopaoniku. Istovremeno, renomirani proizvođači ski opreme ponudiće posetiocima testiranje najnovijih modela na licu mesta, a hoteli kao i svake sezone ponuditi nove sadržaje. Gosti će moći da posete i interaktivnu izložbu o Nikoli Tesli koja će se svečano otvoriti u organizaciji Turističke organizacije Raška i Muzeja Nikole Tesle u vili Ras. 

Ski Opening na Kopaoniku održan je prvi put 2010. godine, a sve po ugledu na slične događaje u popularnim evropskim ski centrima, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Ski Opening Kopaonik je nakon trinaest godina postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona.

Ski Opening dešavanja na Kopaoniku:

Sezona se otvara u dvorani hotela „Grand“ 8. decembra, kada nastupa Aco Pejović, dok je 9. decembar rezervisan za koncert Seke Aleksić, a kao predgrupa nastupa Megabend. U Caffe Exitu od 7. do 10. decembra posetioce očekuje DJ Drim i dnevne i noćne žurke (22-3h). U Camelotu 7. decembra nastupa MK & Proces Bend, a 9. i 10. decembra nastupa bend Super stvar.

Ski opening na Staroj Planini

Zimska sezona na Staroj planini počinje u petak 15. decembra. Prvi dan skijanja će biti besplatan, a od 16. do 17. decembra, korisnici mogu da iskoristite popust od 30% na poludnevne i dnevne karte. Radno vreme centra je od 9-15:30.

Objavljen je i cenovnik za zimsku sezonu 2023/24.

Izvor: Skijališta Srbije


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

art-battle

Art Battle državno prvenstvo: Srbija bira predstavnika

Mitska i fantastična bića Golupca

Predstavljen projekat “Mitska i fantastična bića Golupca“