in

Otvaranje ski sezone 2022/2023. u ski centrima

otvaranje ski sezone

Kao i svake godine do sada, Skijališta Srbije početkom decembra obeležavaju zvanično otvaranje ski sezone u sva tri ski centra.

Nakon otvaranja ski sezone na Kopaoniku, sledi ski opening na Staroj planini, a zatim i na Torniku (Zlatibor). Objavljeni su i datumi:

Otvaranje ski sezone – Kopaonik 8-11. decembar 2022.

Otvaranje ski sezone – Stara planina 16-18. decembar 2022.
(U utorak, 13. decembra, Skijališta Srbije su objavila informaciju da se otvaranje ski sezone na Staroj planini odlaže zbog nepovoljnih vremenskih uslova)

Otvaranje ski sezone – Tornik 23-25. decembar 2022.

Skijališta Srbije nastavljaju seriju popusta, pa će svi zainteresovani moći da od 1. do 4. decembra kupe ski karte sa popustom od 10% preko on line prodavnice. Nakon ovog promo perioda, od 5. decembra će za kupovinu karata preko web shopa važiti trajni popust od 5% do kraja sezone.

Skijaši imaju prilike da kupe ski karte po starim cenama, s obzirom da ove godine cenovnik nije menjan, pa je ovo prilika za najpovoljniji ski pas u sezoni.

Skijališta Srbije su za ovu ski sezonu osnežila staze Bela reka 1 i Bela reka 2, tako da će skijaši imati priliku da uživaju u spustu niz najdužu stazu na Kopaoniku. Ove dve staze koje se spajaju u jednu čine najdužu skijašku stazu u Srbiji – dužine od čak 3 i po kilometra i sa najvećom visinskom razlikom, ali i najvećim visinskim nagibom, što je čini stazom teške kategorije. Ove staze prati gondola Brzeće-Mali Karaman koja povezuje turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika. To znači da će skijaši ove sezone imaju priliku da koriste apsolutno sve staze u ski centru.

Ski opening na Kopaoniku

Skijaše kao i prethodnih godina očekuje besplatan prvi dan skijanja, dok će ostalih dana ski openinga važiti popust od 30%. Sistemi za veštačko osnežavanje uveliko rade, a počela je i priprema i obrada staza kako bi ski centar potpuno spreman dočekao prve skijaše.

Objavljen je i cenovnik za zimsku sezonu 2022/23.

Izvor: Skijališta Srbije


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Expo 2027 Belgrade

EXPO 2027: Beograd je spreman da dočeka svet

Konferencija Zapadna Srbija

Održana 6. Turistička konferencija Zapadna Srbija