in

Mrnjau Fest – festival posvećen mačkama

mrnjau fest 2019 dom omladine

Peti po redu Mrnjau Fest, festival posvećen mačkama i mačkoljupcima, održan je od 12–13. januara 2019. godine u Domu omladine.

Glavni program Mrnjau Festa je dvodnevno takmičenje mačaka po pravilima World Cat federacije. U prvom delu programa mačke se pojedinačno ocenjuju za stolom (ove godine od strane sudija iz Rusije, Litvanije i Srbije), a zatim se nadmeću međusobno u takmičenjima u ringu. Ocenjuje se sve: izgled, telo, kvalitet dlake, boja očiju i ponašanje mačke. Više od 100 maca je učestvovalo u ovom takmičenju.

Za ljubitelje mačaka ovaj događaj je bio prava izložba, jer su ovde mogle da se vide popularne rase maca (persijanke, sibirke, mejn kunovi), ali i one koje se kod nas ređe viđaju (bengalske, birmanke, sfinks i druge). Za posetioce mlađe od 12 godina organizovan je poseban program kroz kreativne radionice i igraonice.

A za sve one koji traže ljubimca, festival je bio pravo mesto za to. Više od 30 maca koje su spašene sa ulica i veterinarski pregledane čekale su da budu udomljene.

Jeste li posetili Mrnjau Fest? A neki drugi događaj posvećen životinjama?

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

neradni-dani-2019

Neradni dani 2019

studenti

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu