in

Mrnjau Fest – festival posvećen mačkama i svima koji ih vole

mrnjau fest 2019 dom omladine

U subotu i nedelju, 18. i 19. marta u Hotelu Jugoslavija u Beogradu će biti priređen deveti po redu tradicionalni Mrnjau Fest – jedinstveni događaj posvećen mačkama i svima koji ih vole.

Na programu su međunarodna izložba i takmičenje mačaka po pravilima World Cat Federation, udomljavanje domaćih maca i mnogi interesantni sadržaji za sve ljubitelje životinja. 

Mrnjau Fest
Mrnjau Fest 2023 – prolećni beogradski mačkenbal

Mrnjau Fest: izložba i takmičenje rasnih mačaka

Glavni program ovog Mrnjau Festa je zvanično takmičenje mačaka po pravilima World Cat Federation. U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egzote, norveške šumske, sfinksovi, somali i druge. Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija.

Tokom svakog takmičarskog dana na velikoj pozornici će se odvijati tematske revije i prezentacije. Licencirane sudije redom predstavljaju i komentarišu svaku macu, te sistemom eliminacije biraju mace pobednice. Ova takmičenja su javna, i to je sjajna prilika da se i posetioci uključe u dešavanje na izložbi, da se dobro provedu i nešto više nauče o mačkama.

Mrnjau fest: za sve one koji traže ljubimca

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti i udomljavanje domaćih maca. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog mekanog, predljivog i maznog člana porodice. Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačke obraduju kvalitetnom hranom i preparatima, ali i ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicom.

mrnjau fest festival macaka
Mrnjau Fest (foto: Denis Daničić)

Korisne informacije o festivalu

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju, 18-19. marta u Hotelu Jugoslavija. Takmičenje mačaka je od 10-18h. Udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Fotografije i vizuali u tekstu: Felinološko društvo Le PETit, Denis Daničić


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beogradsko proleće

Za Beogradsko proleće traži se karta više

Čačak prestonica kulture Srbije

Čačak prestonica kulture Srbije 2023: Predstavljen program Čačanska Rodna