in

Mrnjau Fest – festival posvećen mačkama i svima koji ih vole

mrnjau fest 2019 dom omladine

U subotu i nedelju, 11. i 12. maja u Domu omladine Beograda će biti priređen jedanaesti po redu Mrnjau Fest – međunarodni festival posvećen mačkama i svima koji ih vole!

Na programu su izložba i takmičenje izuzetnih mačaka po pravilima World Cat Federation, udomljavanje domaćih maca i mnogi interesantni sadržaji za sve ljubitelje životinja. 

mrnjau fest 2024

Mrnjau Fest: izložba i takmičenje rasnih mačaka

Glavni program ovog Mrnjau Festa je zvanično takmičenje mačaka po pravilima World Cat Federation. U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, egzote, norveške šumske, sfinksovi, somali i druge. Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija.

Tokom svakog takmičarskog dana na velikoj pozornici će se odvijati tematske revije i prezentacije. Licencirane sudije redom predstavljaju i komentarišu svaku macu, te sistemom eliminacije biraju mace pobednice. Ova takmičenja su javna, i to je sjajna prilika da se i posetioci uključe u dešavanje na izložbi, da se dobro provedu i nešto više nauče o mačkama.

Mrnjau fest: za sve one koji traže ljubimca

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti i udomljavanje domaćih maca. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života – novog mekanog, predljivog i maznog člana porodice. Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačke obraduju kvalitetnom hranom i preparatima, ali i ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkicom.

mrnjau fest festival macaka
Mrnjau Fest (foto: Denis Daničić)

Korisne informacije o festivalu

Mrnjau Fest je otvoren za posetioce u subotu i nedelju 11-12. maja u Domu omladine Beograda. Takmičenje mačaka je od 10-18h. Udomljavanje zdravih i lepih maca je od 11-17h. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan! 

Fotografije i vizuali u tekstu: Felinološko društvo Le PETit, Denis Daničić


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Beogradski rakija fest

Beogradski Rakija fest se vraća u velikom stilu

Španski metar

Počinje festival Španski metar