in

Infinity Festival od 23. do 26. avgusta u Sjenici

Infinity Festival

Infinity Festival je nastao 2021. godine kao dvodnevni događaj za mlade ljude iz Sjenice i okolnih gradova sa ciljem promocije kulture, tradicije, muzike i sporta, ali i deljenja znanja i iskustava. Ovogodišnji međunarodni festival mladih, Inifinity Fest održaće se od 23. do 26. avgusta.

U prethodne dve godine realizovana su trodnevne promocije stvaralaštva mladih, sa naznakom na marginalizovane grupe mladih (mladi iz seoskih područja, mladi slabog materijalnog stanja i sl), u oblasti kulture, umetnosti, i dostignuća u oblasti sporta i obrazovanja.

Infinity Festival je i ove godine prilika za sve mlade ljude, a naročito one iz manjih sredina u Srbiji, sa smanjenim prilikama i mogućnostima, da upoznaju, vide i čuju o iskustvima drugih mladih ljudi iz svih delova sveta, a onda ta iskustva primene u svojim manjim zajednicama, i time pokrenu promene sa lokalnog ka nacionalnom, pa čak i međunarodnom nivou.

Na Infinity festivalu, 19 ambasada koje predstavljaju svoje zemlje u Srbiji će učestvovati sa ciljem da prikažu najbolje od svoje kulture, tradicije i kulinarskih specijaliteta. Na Infinity festival dolaze predstavnici Alžira, Angole, Austrije, Bosne i Hercegovine, Kipra, Češke Republike, Finske, Nemačke, Indonezije, Japana, Kazahstana, Malezije, Meksika, Maroka, Pakistana, Portugala, Slovenije, Slovačke i Švajcarske.

Svaka zemlja će izložiti svoje tradicionalne specijalitete, nudeći priliku za otkrivanjem novih ukusa. Učesnici festivala ne samo da će imati priliku da probaju autentiča jela, već će moći da nauče više o istoriji i značaju hrane u svakoj od ovih kultura.

Tradicionalne nošnje iz različitih zemalja biće izložene tokom celog festivala, prikazujući bogatstvo i raznolikost njihovih kulturnih identiteta. Ambasade će doneti brošure, fotografije, muzičke zapise i razne druge materijale koji predstavljaju bogatu kulturu njihovih zemalja, kako bi se predstavile.

Sportski turniri, projekcije filmova i zanimljive panel diskusije samo su deo bogatog programa festivala. Agenda Infinity festivala je dostupna na zvaničnom sajtu infinityfest.rs.

Posebnu pažnju provlači bogat muzički program i poznati izvođači:

infinity festival program
Infinity Festival 2023.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sajta festivala na linku: Premium Ulaznica – Infinity Festival


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

empple festival

Sačuvajte datum: Magični Empple festival 2023 stiže u oktobru!

balkan spa summit

Posle deset godina, Balkan Spa Summit ponovo u Srbiji