in

Festival studentskog filma ponovo u Jugoslovenskoj kinoteci

Festival studentskog filma

Festival studentskog filma će se nakon dvogodišnje pauze, ponovo realizovati u periodu od 24. do 26. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Festival studentskog filma predstavalja jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija u oblasti filma, kao i svojevrsni poligon za promociju studentskih ostvarenja. Festival okuplja buduće profesionalce u filmskoj industriji iz čitavog sveta i uz različite umetničke forme, teži postavljanju trendova u ovoj umetnosti.

Studentski filmovi veoma su važni jer predstavljaju glas mladih, nude novu perspektivu i bude svest o temama koje možda nikada ne bi imale prilike da ugledaju svetlost dana.

Slogan ovogodišnjeg izadanja festivala je ,,Samo u snu“, a kroz bogat umetnički, edukativni i zabavni program u sklopu glavnog, pratećeg i predprograma, publika će imati prilike da pogleda kako kriza utiče na stvaralaštvo mladih, njihovu svest i podsvest, koje su to teme koje oni percipiraju kao važne, a koji ih to problemi muče. U tom kontekstu, fenomen snova protezaće se kroz ceo festival.

Snovi predstavljaju bekstvo od realnosti, svet u kome je sve moguće, baš kao i na filmu.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

izbor za najbolje selo unwto

Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela na svetu u 2021.

Doček Novi Sad

Doček u Novom Sadu – Proslava koja pomera granice