in

Festival francuskog filma u bioskopu, na otvorenom i online

festival francuskog filma

Festival francuskog filma sa najaktuelnijim delima francuske kinematografije iz 2021. godine, ali i prošle godine održaće se na tri lokacije: u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, u Kombank Dvorani, ali i na online platformi MojOFF.

Festival će se održati od 21. do 25. jula.

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici, tačnije četiri filmska ostvarenja iz ove kategorije -filmska dela čuvenih reditelja Mihaela Haneke (Michael Haneke) i Robera Bresona (Robert Bresson ).

Omaž francuskom filmu u okviru festivala biće održan u organizaciji Francuskog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom Film-a.

Festival počinje 21.jula u 21h u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, a u iščekivanju filma otvaranja, za sada je poznato da će poslednjeg dana festivala biti prikazan film „Pod zvezdama Pariza“, koji dolazi od nemačkog reditelja Klausa Dreksela (Claus Drexel) poznatog po naslovima Porodične veze, Na ivici sveta, Amerika.

Glavne uloge poverene su francuskim glumcima Katrin Fro (Catherine Frot) glumici i piscu široj javnosti poznata po filmu Margarita iz 2015. u kojoj je tumačila ulogu slavne francuske glumačke dive- Margarete Dumon ( Margaret Dumont) ; zatim glumica i reditelja Dominik Fro (Dominique Frot ) i Mahmadi Iafa (Mahmadou Jaffa) poznat po aktuelnoj francuskoj seriji „Obećavam ti“.

Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, koji jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje kako bi pronašli njegovu majku u Parizu.

Između ostalih na festivalu će biti prikazana drama, sa elementima komedije „Trijumf“ iz 2020. reditelja Emanuela Kurkola (Emmanuel Courcoul), francuska drama „Ibrahim“, komedija „Dva alfreda“ kao i klasici Hanekeov „Pijanista“ i Bresonov „Novac“.

Tradicija kumstva festivalu se nastavlja, a ove godine kum će biti Vladimir Perišić.

Detaljan program Festivala francuskog filma 2021.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

cisto-i-sigurno

Počela obuka za zaposlene u turizmu i hotelijerstvu

filmski festivali u julu

Filmski festivali u julu