in

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima – najveće sportsko takmičenje u Srbiji ove godine

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se po prvi put u istoriji u Beogradu od 10. do 23. juna, a takmičari koji dolaze iz više od 40 zemalja nadmetaće se u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama. 

Evropski šampionat u srpskoj prestonici će ujedno biti i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, s obzirom na to da se kvalifikacioni period za plivanje završava 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Program otvara takmičenje u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, da bi dva dana kasnije, 12. juna, počelo i takmičenje u plivanju na otvorenim vodama.

Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu – Adi Ciganliji. Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a u istom periodu će se u SC „Košutnjak“ organizovati takmičenje u skokovima u vodu.

Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju , koje je na programu od 26. juna do 6. jula. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci, plus vaterpolo.

Od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd „11. april“ održaće se takmičenje u vaterpolu. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.

Takmičenje u skokovima u vodi će se održati u SC „Košutnjak“ od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC „Tašmajdan“. Poslednja tri dana takmičenja (4-6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Registracija za Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima za masters kategoriju otvorena je sve do 30. maja, a takmičari se mogu prijaviti putem ovog linka.

Sve informacije o predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu dostupne su na zvaničnom sajtu takmičenja.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima beograd

Počela prodaja karata

Ulaznice za sve discipline u okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima nalaze se u prodaji i mogu se kupiti putem onlajn platforme Efinity.rs i na svim Efinity prodajnim mestima.

Potrebni volonteri

Na oba takmičenja biće potrebni volonteri, u okviru ovih evropskih prvenstava biće angažovano 400 volontera koji će biti uključeni u svim segmentima ovih takmičenja.

Prijava je moguća putem LINKA.

Zainteresovani mogu da se pridruže timu i pomognu organizaciji u jednom od sektora:

 • Medijski centar i medijske operacije       
 • IT
 • Akreditacioni centar        
 • Attache                       
 • Logistika                
 • Transport                   
 • Smeštaj                
 • Sport              
 • Protokol                     
 • Usmerivači publike
 • Ceremonije   
 • Medicina

Volonteri su zaduženi za veoma odgovorne aktivnosti – od sproviđenja takmičara i publike na sportskim objektima, rada u medijskom ili akreditacionom centru, do koordinisanje transporta, smeštaja, ceremonija i VIP protokola.

Više informacija možete pogledati u našoj rubrici Za volontere.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Memorijal Nadežde Petrović

32. Memorijal Nadežde Petrović biće posvećen Sonji Savić

Homoljski motivi Kučevo

Smotra narodnog stvaralaštva Homoljski motivi od 29. maja do 1. juna u Kučevu