fbpx

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Pozorište Zvezdarište

29sepCeo dan04oktPozorište ZvezdarišteBeograd

Detalji događaja

Dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište pod sloganom Prepoznaj svoju zvezdu, biće održan u Beogradu od 29. septembra do 4. oktobra 2023. godine.

Domaćin festivala je Teatar „Vuk“, a festivalske predstave i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta „Duško Radović“, Pozorišta lutaka „Pinokio“, „Pan teatra“, u Astronomskoj opservatoriji i Biblioteci – galeriji „Branko Miljković“.

Festival počinje u petak, 29. septembra u 10:30 časova „Zvezdanim karnevalom“ na trgu ispred Teatra „Vuk“ i Gradske opštine Zvezdara u kom će u veseloj atmosferi učestvovati zvezdarski predškolci.

Na svečanom otvaranju festivala koje je zakazano za 29. septembar u 17:30 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“, biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala „Zvezda među zvezdama“. Ovogodišnja dobitnica festivalskog priznanja je Diana Kržanić Tepavac, glumica, pozorišni i dramski pedagog, te dugogodišnja predsednica Nacionalnog saveza pozorišta za decu i mlade ASITEŽ-a Srbije.

U Takmičarskom programu biće izvedeno 11 predstava iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, po izboru selektora Željka Hubača, a o festivalskim nagradama i ove godine odlučuju Stručni žiri i Dečji žiri.

Stručni žiri 18. Zvezdarišta radiće u sastavu: Jana Maričić, rediteljka, Đorđe Kosić, dramski pisac i Anja Alač, glumica, a u Dečjem žiriju biće devojčice i dečaci uzrasta od 7 do 12 godina, učesnici sedme generacije programa Mali pozorišni eksperti koji vode mladi pozorišni profesionalci i pedagozi okupljeni oko umetničkog kolektiva „Tri groša“.

U takmičarskom programu publika će imati priliku da pogleda sledeće predstave:

 1. Luda šuma Zavoda Kuskus – u petak 29. septembra u 11 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 2. Bajka o začaranoj lepotici Pozorišta lutaka „Pinokio“ – u petak 29. septembra u 14 časova na sceni Pozorišta lutaka „Pinokio“
 3. Hajdi Pozorišta „Boško Buha“ – u petak 29. septembra u 18 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 4. Kafe Kraljevstvo Kazališta lutaka Zadar – u subotu 30. septembra u 11 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 5. Devojčica sa šibicama Pozorišta mladih Novi Sad, u saradnji sa Festivalom ekološkog pozorišta za decu i mlade FEP iz Bačke Palanke i udruženja „Sloboda nema cenu“ – u subotu 30. septembra u 18 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 6. Aska i vuk Pozorišta „Pan teatar“ – u nedelju 1. oktobra u 11 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 7. Ja sam Akiko Kulturnog centra Pančevo (BUDI festival) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade FEP iz Bačke Palanke) – u nedelju 1. oktobra u 14 časova na Sceni „Kult“ Teatra „Vuk“
 8. Bambi Pozorišta za decu i mlade Kragujevac – u ponedeljak 2. oktobra u 18 časova na sceni Pozorišta lutaka „Pinokio“
 9. Bio jednom jedan lav Dječijeg pozorišta Republike Srpske – u utorak 3. oktobra u 11 časova na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“
 10. Nedostajanje Pozorišta lutaka Niš – u utorak 3. oktobra u 18 časova na Velikoj sceni Teatra „Vuk“
 11. Snežna kraljica Malog pozorišta „Duško Radović“ – u sredu 4. oktobra u 11 časova na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“

U okviru Pratećeg programa, biće realizovani interaktivni programi namenjeni deci, mladima, roditeljima i stručnjacima koji se bave odrastanjem dece.

Na susretu koji će biti održan u subotu, 30. septembra sa početkom u 11:30 časova u Biblioteci – galeriji „Branko Miljković“, biće otvorena izložba „Slavimo jubilej! Četvrt veka Pan teatra“, koja je deo Pratećeg programa, a namenjena je svim uzrastima.

U bogatom Pratećem programu festivala su i Astronomska šetnja, odnosno obilazak Astronomske opservatorije za tinejdžere. Šetnju, koja će započeti u 10 časova u ponedeljak 2. oktobra, vodiće Vesna Mijatović, bibliotekarka i koordinatorka Muzeja astronomije, i Nenad Milanović, astrofizičar.

Isti dan biće organizovana i tribina „Pažljivo slušajte! Listen first!“, u okviru istoimene globalne kampanje koju sprovode Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC) u Republici Srbiji uz podršku Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije. Tribina je namenjena roditeljima i stručnjacima i održaće se 2.10. u 17 časova na Sceni „Kult“ Teatra „Vuk“..

Pored navednih događaja, kao deo pratećeg programa su i tri radionice namenjene deci i mladima:

 • Žongliranje vatrom – članovi „Kinetrop teatra“ (29.9. u 19:30 časova na trgu ispred Teatra „Vuk“)
 • Lutkalište – lutkarska radionica za decu koju će voditi glumica Bojana Đurašković (3.9. u 13 časova u „Pan teatru“)
 • Put na mesec – radionica savremenog cirkusa za decu koju vode članovi „Kinetrop teatra“ (1.10. u 11 časova na trgu ispred GO Zvezdara i Teatra „Vuk“)
 • Radionica kreativnog pisanja dramske spisateljice Jelene Paligorić Sinkević (2.10. u 11 časova na Sceni „Kult“ Teatra „Vuk“)

Proglašenje pobednika 18. Zvezdarišta će se održati 4.10. u 17 časova u Teatru „Vuk“.

Sa željom da kvalitetni kulturni sadržaji budu dostupni deci i mladima, ulaznice za sve predstave i učešće u svim pratećim programima su besplatni.

Vreme

29. septembar 2023. - 4. oktobar 2023. (Ceo dan)(GMT+02:00)

Lokacija

Beograd

Other Events

Get Directions

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja