fbpx

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Switch to the dark mode that's kinder on your eyes at night time.

Switch to the light mode that's kinder on your eyes at day time.

Noć muzeja

18maj(maj 18)16:0019(maj 19)00:05Noć muzejaSrbija

Detalji događaja

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i naša zemlja.

Prva Noć muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za četrnaest godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Pročitajte više o ovoj manifestaciji klikom na link SAZNAJ VIŠE

VAŽNO: Zbog nekoliko desetina poruka koje smo dobili u vezi sa manifestacijom Noć muzeja (jer se sajt eventsinserbia.com nalazi na prvom mestu u pretrazi na Guglu za ovaj događaj), informišemo vas da nam nije pošlo za rukom da dođemo do više informacija o održavanju manifestacije ove godine. Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja održavaju se 18. maja i to je uvek bio datum održavanja manifestacije u našoj zemlji. Pre nekoliko godina Umetničko produkcijska kuća Noć muzeja, prestala je sa organizacijom manifestacije Noć muzeja koja je do tada organizovana dvanaest puta. Nakon toga, nekoliko godina je bio aktivan sajt muzejisrbije.rs na kojem se nalazio program Noći muzeja za sve gradove u Srbiji. Sada, taj sajt ili je hakovan ili mu je domen istekao, jer se na njemu nalazi pregled farmaceutskih proizvoda. Skoro simbolično, jer je našoj kulturi sigurno potrebno izlečenje…

Muzeji koji su objavili informaciju o programu za noć muzeja su sledeći:

Muzej Vojvodine

Galerija Matice srpske

Muzej Srema

U trenutku ažuriranja ove stranice (14. maj 2024), ni Narodni muzej Srbije ni Muzej grada Beograda, kao najveći muzeji u našoj zemlji, nisu objavili nikakve informacije o obeležavanju Noći muzeja.

Preporuka je da kontaktirate muzej u svom gradu i proverite da li imaju organizovan program, jer se manifestacija svela na pojedinačne primere muzeja koji su nastavili da održavaju ovu tradiciju obeležavanja „svog dana“ sa muzejskom publikom. Ne treba da dozvolimo da manifestacija koja je predstavljala svojevrsnu noć kulture i nastala sa idejom bliže saradnje i zajedničkog nastupa muzeja u Srbiji, njihove veće vidljivosti, kao i čvršće povezanosti s lokalnom zajednicom, prestane da postoji, jer poruke upućene našem portalu u velikom broju, potvrđuju da publika ove manifestacije postoji.

Vreme

18. maj 2024. 16:00 - 19. maj 2024. 00:05(GMT+02:00)

Lokacija

Srbija

Other Events

Get Directions

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

error: Sadržaj je zaštićen od kopiranja