in

Dunav Film Fest peti put u Smederevu

dunav film fest

Dunav Film Fest će svoje peto izdanje imati od 19. do 25. avgusta ove godine na četiri lokacije u Smederevu. Festival će svečano biti otvoren 19. avgusta od 20h na Smederevskoj tvrđavi projekcijom filma „Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša“ nemačkog reditelja Andreasa Drezena.

Festival će tokom šest dana biti održan u Smederevskoj tvrđavi, u Centru za kulturu Smederevo, na brodu Pristan, kao i lokaciji Karađorđev Dud. Pored ove četiri lokacije, program festivala biće propraćen i onlajn na filmskoj platformi MojOFF.

Organizatori su najavili ovogodišnji program festivala, koji uključuje i selekciju filmova koji se takmiče za glavnu nagradu festivala „Dunavska Lađa“.

Dunav Film Fest će ove godine imati bogat programu okviru kog će biti prikazano 35 filmova, kao i prve dve epizode treće sezone serije Klan.

Takmičarski program biće održan na Smederevskoj tvrđavi, a otvoriće ga film „Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša“ nemačkog reditelja Andreasa Drezena. Pored njega, u takmičarskom programu će biti prikazano još devet filmova iz podunavskih zemalja, među kojima se ističu mađarski film „Priča moje žene“ autorke Ildiko Enjedi, „Grad prokletih“ austrijskog oskarovca Štefana Ruzovickog, kao i „Magnetna rezonanca“ rumunskog reditelja Kristijana Munđua. Osim takmičarskog programa, na Tvrđavi će biti prikazan i film zatvaranja – „Blizu“, autora Lukasa Donta.

Na Brodu Pristan biće prikazani filmovi u okviru programa Najbolji iz Evrope, neki od najboljih evropskih filmova iz ove godine, kao što su „Ljudska komedija“ Gzavijea Đanolija, „Prevara“ Arnoa Deplešena, kao i italijanski film „Latinska Amerika“ braće d’Inočenco.

Filmski globus, programska sekcija koja će biti prikazana u Centru za kulturu Smederevo uključuje neke od svetskih festivalskih hitove iz ove godine, među kojima se ističu „Neka bude jutro“ izraelskog autora Erana Kolirina, „Bergmanovo ostrvo“ Mie Hansen Leve, kao i „Pariz: Ljubavna priča“ Žaka Odijara.

Dečiji program festivala će biti prikazan kod Karađorđevog duda, a uključuje šest animiranih filmova, sinhronizovanih na srpski jezik.

Osim filmskog programa, u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala Dunav FIlm Fest biti nastavljena tradicija prikazivanja novih domaćih serija – 21. avgusta će u okviru programa na Smederevskoj tvrđavi biti premijerno prikazane i prve dve epizode treće sezone serije Klan produkcijske kuće Firefly.

Cena ulaznice za takmičarski program na Tvrđavi iznosi 200 dinara, dok je ulaz na ostalim lokacijama slobodan. Filmovi iz svih programa osim takmičarskog biće dostupni i korisnicima GOLD pretplate na platformi MojOFF.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival telesne muzike

Uskoro: Prvi festival telesne muzike u Srbiji i regionu

empple festival

Empple festival: Look back. Move forward.