in

Dan pešačenja – 10. septembra budite korak bliže zdravlju

Dan pešačenja

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije.

Dan pešačenja odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina, akcija je okupila više od 13.000 ljudi u 72 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

Ovogodišnja akcija je, poput prošlogodišnje, antipandemijskog karaktera i realizovaće se uz pridržavanje svih propisanih mera vezanih za suzbijanje pandemije. Cilj manifestacije je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezane za prirodu, kao najbolje preventive!

Ovom kampanjom upućuje se poziv javnosti Srbije da se tog dana (10. septembra) pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLjU. Nebitno je da li će se pešačiti 100 metara ili cela predviđena staza, bitno je uzeti učešće.

Ideja je da se pešačenje pretvori u dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje, a posebno u borbi za jačanje imuniteta!

Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet.

Javnosti će biti predočene rute/trase kojima može da se pešači, a članovi Planinarskog saveza Srbije će na stazama biti prisutni kao logistička podrška.

Na posebnoj stranici na sajtu Planinarskog saveza Srbije biće objavljivani svi pojedinačni programi ovogodišnje manifestacije Dan pešačenja. Stranica će biti ažurirana po pristizanju svake pojedinačne najave.

Dan pešačenja 2022 – program po gradovima i opštinama

Naslovna fotografija: Planinarski savez Srbije


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

belgrade saxperience

9. Međunarodni festival saksofona – Belgrade SAXperience

evropska noć istraživača

13. Evropska noć istraživača u Srbiji – Ulice pod svetlom nauke