in

Beogradski Manifest – festival manifestacija, destinacija i degustacija

beogradski manifest

Deveti po redu porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija, Beogradski Manifest biće održan od 19. do 21. maja 2023. godine na svojoj staroj lokaciji, na Kalemegdanu.

Ove godine Beogradski manifest će biti održan u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu je fontana “Ribar”, a u koji se ulazi iz Knez Mihailove ulice. Programski sadržaji festivala će se prostirati duž šetačkih staza parka obuhvatajući i šetalište sa koga se pruža najlepši pogled na Novi Beograd. Beogradski Manifest je jedinstveni porodični festival na kome će tokom tri dana u šest tematskih celina biti ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije.

Posetioce očekuje pregršt bogatog sadržaja u kome će tokom tri dana moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima u jednom od najlepših parkova u Beogradu. Festival će biti otvoren u petak od 15 do 21, u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Najveća zona festivala je “Aduti Srbije”, u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Dečja zona „Mašta može svašta“ je najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja, pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama. U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u „Relax“ zoni moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Naslovna fotografija: Beogradski manifest / Promo


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

statue fest

Statue Fest drugi put u Loznici, Banji Koviljači i Tršiću

Istočna Srbija Kučevo

Turistički novinari iz regiona u poseti istočnoj Srbiji