in

Beogradski Manifest – festival manifestacija, destinacija i degustacija

beogradski manifest

Deveti po redu porodični festival manifestacija, destinacija i degustacija, Beogradski Manifest biće održan od 17. do 19. maja 2024. godine na svojoj staroj lokaciji, na Kalemegdanu.

Beogradski manifest će biti održan u najstarijem delu parka Kalemegdan u čijem središtu je fontana “Ribar”, a u koji se ulazi iz Knez Mihailove ulice. Programski sadržaji festivala će se prostirati duž šetačkih staza parka obuhvatajući i šetalište sa koga se pruža najlepši pogled na Novi Beograd. Beogradski Manifest je jedinstveni porodični festival na kome će tokom tri dana u šest tematskih celina biti ponuđeni zanimljivi sadržaji za sve generacije.

Posetioce očekuje pregršt bogatog sadržaja u kome će tokom tri dana moći da uživaju sa svojom porodicom i prijateljima u jednom od najlepših parkova u Beogradu. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Najveća zona festivala je “Aduti Srbije”, u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. U okviru zone „Stvaran svet oko nas“ lepote svoje zemlje predstaviće gosti iz regiona koji će u okviru posebno osmišljenih štandova predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Dečja zona „Mašta može svašta“ je najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja, pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša, kostimiranih junaka iz bajki, mađioničara, biti oplemenjena i novim društveno odgovornim akcijama. U okviru „Manifest bazara“ biće predstavljeni brojni izlagači, a posetioci će imati prilike da na jednom mestu vide raznorazne rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, a u ponudi će biti i ukusni ručno pravljeni domaći proizvodi.

Pored degustacija na štandovima vrednih domaćina, posetioci će u „Relax“ zoni moći da se opuste i sa svojom porodicom i prijateljima uživaju u muzici, ukusnim burgerima i domaćim kobasicama, ali i slatkišima i bogatoj ponudi pića.

Naslovna fotografija: Beogradski manifest / Promo


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beldocs festival

Beldocs Festival najavljuje najbolje svetske dokumentarce od 22. do 29. maja

Beogradski rakija fest

Beogradski Rakija fest se vraća u velikom stilu