in

Beli orlovi srednjovekovni festival u avgustu u Beogradu

Beli orlovi srednjovekovni festival

Prvi Beli orlovi srednjovekovni festival će se održati od 25. do 27. avgusta na Beogradskoj tvrđavi.

Udruženje za očuvanje starih zanata i veština Beli orlovi, već su privukli pažnju publike kada su 2019. u Srbiji organizovali Svetsko prvenstvo u viteškim borbama Bitka nacija 2019. godine, kao i festival Vitezovi i legende u Smederevu i srednjovekovno selo i program na Just Out festivalu u manstiru Manasija.

Beli orlovi sada pripremaju novu srednjovekovnu bajku u našem glavnog gradu na najlepšem mestu, na Donjem Kalemegdanu. Želja organizatora je da se sa učesnicima iz preko 20 zemalja pošalje u svet slika o srednjovekovnom srpskom nasleđu i kulturi, na najbolji mogući način.

Posetioce festivala očekuje: srednjovekovno selo, radionice starih zanata i veština (kovanje, kaligrafija, mozaik, saračka radionica..), igraonice za decu i odrasle, viteške borbe u oklopu, rekonstrukcija bitke, streličarski turnir, streličarsko dvorište, jousting ( djustranje), jahanje konja, srednjovekovni bazar i srednjovekovna i etno muzika.

Prodaja ulaznica za Beli orlovi srednjovekovni festival je već počela putem sajta tickets.rs.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Festival LilaLo 2023

Festival Lilalo od 11. do 16. jula u Loznici

golubački kotlić

Jubilarni 15. Sajam Dunava od 28. do 30. jula u Golupcu