in

Art Battle državno prvenstvo: Srbija bira predstavnika

art-battle

U Beogradu, u velikoj sali SKC-a, 1. decembra će biti održano Art Battle državno prvenstvo – finale internacionalnog takmičenja u slikanju uživo.

Srbija bira svog predstavnika, a 12 finalista će ponovo stati pred svoje štafelaje i nastupati pred publikom u tri čina od po 20 minuta.

Ovaj jedinstven događaj se održava u više od 80 gradova na svetu, a sada se u Beogradu bira finalista koji će nas predstavljati na svetskom prvenstvu Art Battle.

Posetioci mogu postati vlasnici bar jedne od 16 slika koje će to veče nastati ili jednostavno uživati u muzici i stvaranju umetnosti.

Slikari koji će se takmičiti na državnom prvenstvu su: Bojan Savić, Mila Lazarević, Jovana Stevanović, Filip Daćevac, Magdalena Gašić Galliano, Stefan Braković, Danijel Peršić, Katarina Milošević, Sofija Obradović, Biljana Midorović, Bojana Dejović, Emilijana Marković.

Publika će moći da glasa i licitira za omiljenu sliku preko Art Battle aplikacije na samom događaju.

Cena karte je 1.500 dinara i može se nabaviti na ulazu ili online, dok studenti uz važeći indeks mogu nabaviti kartu na ulazu za 500 dinara.

O turniru Art Battle

Art Battle turnir je nastao 2009. godine u Torontu, idejom Simon Plashkesa i Chris Pembertona da se spoje dve umetnosti, muzika i slikarstvo. Sve to pod okriljem noći grada, kada inspiracija radi bolje i brže, naročito jer je podstaknuta bodrenjem i navijanjem publike i njihovim znatiželjnim pogledima, kao i dobrom atmosferom uz muziku DJ-a. Dok umetnici nastupaju, publika glasa za svog favorita.

Svaki Art Battle događaj ima po 3 runde u trajanju od po 20 minuta. U datom vremenu, slikari daju sve od sebe da što bolje kreiraju svoje umetnično delo. Za to vreme publika glasa na licu mesta za najbolju sliku u svakoj rundi, a treća i poslednja runda donosi pobednika koji dalje može obezbediti plasman za državno, evropsko ili svetsko prvenstvo u slikanju.

Glasanje se odvija putem zvanične aplikacije Art Battle-a, a ko bude dovoljno uporan i brz, za jedinstveno umetničko delo može licitirati i odneti ga kući.

Turniri Art Battle®-a su se proširili od Severne Amerike u Evropu, Rusiju, Brazil, Kinu i nastavljaju da rastu. Umetnici širom sveta su prepoznali vrednost ovakve „borbe“, a to je naknadno rezultiralo sve većim brojem ljubitelja umetnosti, ali i dobrog noćnog provoda.

Naslovna fotografija: artbattle.com


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

University Run

Prva studentska trka u Beogradu – BRC University Run

otvaranje ski sezone

Otvaranje ski sezone 2023/2024. u ski centrima