in

42. Međunarodni sajam turizma od 20. do 23. februara u Beogradu

sajam turizma 2020

Na Beogradskom sajmu u toku su pripreme za najveći turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – 42. Međunarodni beogradski sajam turizma i prateće manifestacije 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”.

Polazna tačka za sve učesnike turističke privrede kao i putnike i posetioce, sajam i ove godine, uz visok organizacioni i profesionalni nivo, prateći najnovije trendove u turizmu i pratećim granama, stremi da zadovoljii potrebe svih učesnika i privuče još veći broj izlagača, poslovnih posetilaca i najšire publike.

Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori, koji će promovisati najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja, kao i perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Po ekskluzivnim sajamskim cenama, premijerno će biti predstavljena first minute ponuda i paketi sa mnoštvom pogodnosti. Sajam će predstaviti primamljive mogućnosti za odmor u letnjoj sezoni, ali i zimski odmor i relaksaciju u planinskim ski centrima, banjama i uvek aktuelne spa vikende ili egzotične, daleke destinacije, omladinski turizam, city break ponudu i odlazak na kongresna dešavanja.

Očekuje se veliki broj izlagača, ali i novih destinacija, kao i prethodnih godina. Pored ostalih, premijerni nastup na Sajmu turizma imaće Ukrajina, dok se Ujedinjeni Arapski Emirati i Kuba, posle kratko odsustvovanja, vraćaju na sajam.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, zemlja koja prepoznatljivom ponudom privlači posetioce iz celog sveta. U sajamskom nastupu u hali 1 Beogradskog sajma na 200m2 u fokusu koncepta njihovog nastupa biće nekoliko turističkih aduta: brojne destinacije na Crvenom moru, ronjenje u Šarm El Šeiku, raznolika i ukusna gastronomska ponuda, kao i otvaranje novog muzeja u blizini piramida.

Srbija, zemlja domaćin Sajma turizma, na sajmu će predstaviti ponudu domaćih prirodnih lepota i znamenitosti, uzbudljivih gradova, kapacitete hotela i odmarališta, turističkih centara, kao i raznovrsne sadržaje za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju i avanturu, koje su deo turističkih aduta kojima Srbija pleni na globalnom turističkom tržištu.

Beogradski sajamće i na ovogodišnjem Sajmu turizma nastaviti da sprovodi Hosted buyer program i brojne B2B aktivnosti uz organizovani dolazak profesionalnih turističkih predstavnika i kupaca iz regiona, Evrope i sveta.

Organizovan u saradnji sa poslovnim partenerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, poslovni portal http://tourismfair.talkb2b.net/sr dostupan je i namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca i njihovom međusobnom umrežavanju na sajmu.

Zakazivanje satanaka između poslovnih posetilaca i izlagača je u toku i biće omogućeno do 18. februara.

Beogradski sajam turizma pokretač je jačanja svih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regionu, te se tradicionalno istovremeno odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, 11. Međunarodni sajam vina BeoWine i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”.

sajam turizma put pod noge
Sajam turizma 2019. (foto: Milos Rafailovic, Beogradski sajam turizma)

HORECA-OPREMA – novi trendovi u hotelskoj industriji i ugostiteljstvu

U halama 2B i 2C okupiće se najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Na sajmu će se predstaviti firme koje izlažu nameštaj, posteljinu, biorazgradive slamčice, softvere, rashladne vitrine, mašine za poslastičarstvo i pekarstvo, smese za sladoled i dr.

Novi izlagači ove godine dolaze iz Italije, Hrvatske, Grčke i, naravno, Srbije iz sfere konsaltinga i profesionalne opreme za poslastičarstvo i pekarstvo.

Prvi put na sajmu HORECA-OPREMA učestvuje kompanija IKEA, poznata po inspirativnim idejama i uslugama za opremanje domova, ali i po Business programu orijentisanom ka ugostiteljstvu i  kancelarijskim delatnostima.

BeoWine 2020 – najveći vinski sajam u Srbiji

Mesto susreta vinskih tradicija i kultura od Atlantika do Kavkaza, ovogodišnji BeoWine u halama 3 i 3A predstaviće najuglednije domaće i regionalne proizvođače vina, vinske podrume, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“, kao i proizvođače rakija i drugih pića.

Uz kompletnu, najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo, BeoWine nastavlja da  intenzivno promoviše i vinski turizam i gastronomske specijalitete.

Pored srpskih vina, ovogodišnji sajam predstaviće vina iz Gruzije, Italije, Portugala, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Poljske…

Kompanija Coca-Cola, sponzor Sajma Beowine 2020, predstaviće se velikim brojem brendova. Voda Rosa biće zvanična voda ovogodišnje vinske smotre, a među ostalim brendovima u okviru portfolija Coca-Cole, publika će prepoznati Zlatnu rakiju, Bulldog džin, Jack Daniel’s, Aperol, kao i niz premijum žestokih pića od kojih će barmen svetske klase na licu mesta praviti izvanredne koktele.

Na galeriji hale 3 biće organizovani programi i atraktivne radionice, uz učešće ugostitelja i javnih ličnosti. Suorganizatori manifestacije BeoWine: Privredno društvo „Srpsko vino“.

Sajam suvenira „Vidi Srbiju“

U hali 4 Beogradskog sajma Turistička organizacija Srbije će tokom Sajma turizma organizovati 16. Sajam suvenira pod nazivom „Vidi Srbiju“. Na 30 izložbenih pultova posetioci će moći da vide i kupe suvenire iz svih regija Srbije. Majstori starih i umetničkih zanata predstaviće proizvode koji su rađeni tradicionalnim tehnikama ali prilagođeni potrebama današnjice.

Više informacija na: beogradskisajamturizma.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajam turizma

Poslovna dimenzija Sajma turizma i stručni prateći program

Uzakrota summit

Uzakrota Travel Summit 10. marta u Beogradu