in

Remake / Remodel – Festival Krokodil i ove godine otklanja dosadu i letargiju

Festival Krokodil

Dvanaesto izdanje književnog festivala KROKODIL održaće se od 28 – 30. avgusta pod simboličnim nazivom Remake / Remodel.  

Naziv je preuzet iz čuvene pesme Roxy Music iz 1972. godine sa željom da se osavremeni i da mu se da potpuno novo, drugačije značenje. Pandemija korona virusa koja još uvek traje ukazuje na to da svet više nikada neće biti isti kao i da su nam u tumačenju ove nove stvarnosti potrebni novi i sveži narativi i novi i sveži glasovi koji te narative mogu da interpretiraju.

Stoga Festival KROKODIL u svom dvanaestom izdanju s ponosom predstavlja vrhunsku selekciju od dvadesetak istaknutih regionalnih pesnikinja i proznih spisateljica, jer na lokalnoj i regionalnoj književnoj sceni upravo one već nekoliko godina donose te preko potrebne, pre svega senzibilitetske promene.

Kao i svake godine, i tokom ovog izdanja festivala KROKODIL, na prelepom amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije smenjivaće se čitanja, sofa intervjui, online uključenja i video-projekcije.

Festival KROKODIL će organizovati raznolike tribine koje će se baviti najaktuelnijim društveno-političkim temama iz perspektive kulture.

Program Festival Krokodil 2020

U skladu s epidemiološkom situacijom, broj posetilaca biće ograničen. Svako sedeće mesto zauzima površinu od 4m2 što značajno ograničava ukupan broj posetilaca ovogodišnjeg izdanja festivala KROKODIL. Prilikom dolaska na Festival neophodno je nošenje zaštitne maske. Celokupan program Festivala KROKODIL biće prenošen i uživo na YouTube kanalu i Facebook stranici kao i na web stranici festivala.

Fotografija: krokodil.rs

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

takt festival kulturanova

Baš zato što je ova godina bila teška za sve nas, TAKT Fest 2020 se NE OTKAZUJE!

bitef prolog

Bitef – Prolog [Na ivici budućnosti]