in

[Društvene kampanje] Događaj: Prekinimo lanac!

Prekinimo lanac!Društvene kampanje su zauzele izuzetno značajno mesto u organizaciji događaja. Svest da neki problem postoji i da ga je mnogo lakše rešiti u zajednici [nekada je to i jedino moguće], uticala je na to da organizatori događaja pokreću različite akcije. To mogu biti akcije prikupljanja novca kroz prodaju određenih proizvoda ili edukacije i radionice na različite teme ili neka druga aktivnost koja za cilj ima podizanje svesti o nekom problemu koji postoji u društvu.

U osnovi svega jeste poziv na angažovanje, na učestvovanje, kako bi svaki pojedinac dao svoj doprinos i uticao na to da promena na bolje bude brža.

U danu kada se proslavljaju Sv. Trifun i Sv. Valentin, na Dan vina i Dan ljubavi, 14. februara, organizuje se i događaj kojim se skreće pažnja na jedan globalno rasprostranjen problem, a to je nasilje nad ženama. Prema podacima Ujedinjenih nacija svaka treća žena na svetu biva zlostavljana – pretučena, silovana ili psihički zlostavljana. To znači da ukupno milijardu žena trpi neku vrstu fizičkog ili psihičkog nasilja.

Globalni problem, zahteva i globalno angažovanje. Tim povodom, širom sveta se organizuje ‘One bilion rising’ događaj, sa ciljem da nasilje nad ženama bude vidljivo. Ideja je da se na simboličan način, okupljanjem i zajedničkim plesom svi ljudi sveta suprotstave i prekinu ćutanje, da pošalju poruku da nasilje nad ženama treba da prestane odmah.

I Srbija je jedna od zemalja koja učestvuje u ovom globalno važnom događaju. Možete pogledati u kojim mestima u našoj zemlji se održava ‘1 milijarda ustaje’ događaj.

Možemo svi dati svoj doprinos, učestvovati u događaju, suprotstaviti se nasilju!

Prekinimo lanac!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dan mrmota

Dan mrmota ili koliko će (nam) još trajati zima

kalendar dogadjaja u turizmu

Kalendar događaja za sve one koji rade u turizmu