in

Otvoren konkurs za slanje filmova na 14. Festival srpskog filma fantastike

nagrada Koskar festival srpskog filma fantastike

Udruženje Mladi kadrovi iz Beograda raspisalo je konkurs za slanje filmova na 14. Festival srpskog filma fantastike. U obzir će, kao i ranijih godina, biti uzeti filmovi koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2020. godine, a filmski program festivala pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja. Kao i ranijih godina, uvod u festival biće “šetnja zombija”, i to će joj biti sedmo izdanje.

Zvanična nagrada Festivala srpskog filma fantastike je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji vizuelni efekti, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Organizatori festivala poručuju da filmovi koji se takmiče za nagradu “Koskar”, treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastični). Engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za “Koskara”.

Pored toga, organizatori ističu da inostrani celovečernji filmovi  neće moći da se takmiče za nagradu “Koskar”, ali će biti prikazani u off programu Festivala srpskog filma fantastike, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu ‘’Koskar”. Prema njihovim rečima, cilj ove odluke jeste podsticanje domaće produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 1. septembar 2020. godine.

Sve bliže informacije o festivalu i konkursu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala: www.fsffantastic.com

Foto: Koskar (Daniela Radojković)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

bioskopi na otvorenom i letnje pozorisne scene

Bioskopi i pozorišta na otvorenom, širom Srbije!

nusicijada-ivanjica-brenidrani-stikeri

Nušićijada u Ivanjici 2020: Drugačije vreme zahteva drugačiju komunikaciju