fbpx
Neklasični festival klasične muzike “NEO“ održaće se treću godinu zaredom, od 6. do 24. juna na više lokacija u Novom Sadu.

Na NEO festivalu predstaviće se proslavljeni umetnici iz zemlje i inostranstva, orkestri, kamerni sastavi, horovi i mladi talenti u otvorenim i zatvorenim prostorima grada: na Platou katoličke crkve, u Dunavskom parku, Salašu 137, svečanoj sali Gradske kuće, u Sinagogi,  u Crkvi imena Marijinog (Katedrala), Studiju M i Kulturnoj stanici Svilara.

Osim u muzici, publika će moći da uživa i u vizuelnom doživljaju, jer će koncerti biti propraćeni svetlosnim i video projekcijama. Upravo takav koncept, povezivanja klasične muzike sa novim tehnologijama, čini da festival bude nesvakidašnji i neklasičan.

Program otvara Lorenzo di Bella pijanista iz Italije u Svečanoj sali Gradske kuće 06.juna od 21h. Publika sa posebnom pažnjom iščekuje i muzičko-dramsko delo „Priča o vojniku“ u subotu od 20 sati u Studiju M, koje donose poznati glumac Zijah Sokolović i muzičari Mate Bekavac (klarinet), Vil Hagen (violina) i Per Rundberg (klavir).

Naredne večeri biće posvećene sevdahu, mladim talentima, zvucima klasične gitare, a festival će zatvoriti koncert Kamerata Akademika koji će biti održan u Sinagogi.

Festival će biti realizovan u okviru „Tvrđave mira“ , programa fondacije „Novi SAD 2021- Evropska prestonica kulture“.

 

Pogledajte program festivala NEO 2019:

festival-neo-2019

Preuzeto sa Instagram stranice festivala

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search