in

Manifestacija Prosto k’o pasulj u Temerinu [Program 2019]

prosto-ko-pasulj-2019

Najveća manifestacija u opštini Temerin „Prosto k’o pasulj“ ove godine se održava u subotu, 1. juna 2019.

U Srbiji se godišnje organizuje nekoliko pasuljijada, odnosno takmičenja u kuvanju pasulja. Najveće takmičenje ove vrste je upravo ovo u Temerinu. Ovoj mladoj manifestaciji uspeh tek predstoji, jer iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara i posetilaca.

Prijave ekipa počela je još 22. aprila. Svaka ekipa dobija mesto za kuvanje sa stolom i dve klupe, paviljon, drva za loženje i poklon paket.

U uličici na ulazu u vašarište biće organizovana Ulica starih zanata, mali vašar tradicionalnih proizvoda i rukotvorina.

prosto-ko-pasulj-program
Program Prosto k’o pasulj

Priprema se i najveći humanitarni ručak – kazan sa oko 3.000 porcija kuvanog pasulja. Podela ovog „humanitarnog pasulja“ počinje u 12 časova, a posetioci ostavljaju dobrovoljni prilog za svoju porciju. Svake godine prikupljena sredstva od ove akcije se usmeravaju ka sugrađanima kojima je neophodna pomoć.

Pored kuvanja pasulja, najatraktivniji deo manifestacije su i „Temerinske igre“ – igre takmičarskog tipa, interesantne i originalne (navljačenje konopca, bacanje akumulatora s’ramena, pijani penal, ponesi partnera…). Najbolje učesnike očekuju vredne nagrade.

Organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Temerin, sa pokroviteljem manifestacije Opštinom Temerin uz podršku brojnih sponzora, pripremili su, pored nagrada za takmičare i nagrade za posetioce:

prosto-ko-pasulj-2019
Nagradna igra #prostokopasulj

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dani-kraljice-jelene-raska

Dani kraljice Jelene u Raški [Program 2019]

ispod-povrsine-festival-golubac

Prvi međunarodni festival istorijskog filma – Ispod površine 2019