in

Jubilarni XX Guitar Art Festival

Jubilarni, 20. po redu Guitar Art Festival biće održan od 12 do 17. marta 2019. godine u Beogradu pod sloganom #Applause! Festival je u svoje dve deceniji postajanja uspeo ne samo da održi kontinuitet već i kvalitet programa, koji je svake godine sve raznovrsniji i atraktivniji.

Ove godine će se tokom šest festivalskih dana održati devet velikih koncerata, dok će Beograd posetiti više od 120 naistaknutijih imena iz sveta gitare.

Neki od gostiju festivala i izvođača koji će se predstaviti našoj publici su: Visent Amigo, najbolji svetski flamenko gitarista čijim koncertom će se i otvoriti jubilarni Guitar Art Festival, najpoznatiji Gipsy Jazz – Swing sastav Rosenberg Trio iz Holandije koji širom sveta nastupa već više od 25 godina, legendarni duo gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, kojima će se pridružiti i bugarski kavalista Teodosije Spasov, kao i kraljica fado muzike nove generacije Karminjo koja će se prvi put predstaviti beogradskoj publici.

Repertoar jubilarnog Guitar Arta čine i dvadeset najvećih imena klasične gitare, koji će nastupati drugo, treće i četvrto veče festivala na koncertima od 18.00 časova. Publici će se predstaviti brazilski virtuoz Jamandu Kosta, Bratislava gitar kvartet i Kosta Kociolis iz Grčke, Duo Abreu iz Švedske, Bendžamin Verderi iz SAD, Jeseok Bang iz Koreje, Marko Tamajo iz Austrije i Anabela Montesinos iz Španije, Artyom Dervoed iz Rusije, Đampaolo Bandini iz Italije, Rafaela Smits iz Belgije, te Tomas Miler Pering iz Nemačke i mnogi drugi.

Nova festivalska produkcija i projekat Kings of String The Younger ovog puta okuplja mlade talente i velike virtuoze u prvom zajedničkom nastupu – tri potpuno različita umetnika koje spaja ogromna posvećenost gitari i spremnost da grade zajednički zvuk: Mozes Rosenberg sa svojim džez „manouche“ stilom, Jorgos Jorgopulos grčki virtuoz na buzukiju i svestrani srpski gitarista Bojan Ivanovski.

Svečano zatvaranje festivala 17. marta rezervisano je za veliki koncert u Zadužbini Ilije M Kolarca. Veče Hoakina Rodriga – Tri najpopularnija koncerta za gitaru i orkestar u okviru kojih će nastupiti solisti Vojin Kocić, Ema Kapor, Sabrina Vlaškalić, Alexander Swete, Maroje Brčić, Zoran Krajišnik i Nemanja Ostojić.

Ni ove godine neće izostati propratne festivalske aktivnosti: Guitar Visual Art, majstorske radionice i teorijska predavanja, promocije i diskusije, gitarske integracije 3, takmičenje, World guitar orchestra i Guitar art midnight cafe club.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

[Infografika] Turistički promet u Srbiji u 2018. godini