fbpx
Ovogodišnja jubilarna “KUPUSIJADA”, u okviru koje se održavaju Deseti susret proizvođača tradicionalnih roizvoda Srbije i 5. Festival “Terra Madre Futog” Slow Food pokreta, ove godine će se održati u petak 1. i subotu 2. novembra u centru Futoga.

„Futoška Kupusijada” predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Ove godine program KUPUSIJADE traje dva dana – u petak 1. i subotu 2. novembra, i po običaju prvi dan, 1. novembar, posvećen je najmlađima.

mainifestacije-u-novembru

Osnovna škola “Miroslav Antić” je domaćin “MINI KUPUSIJADE” – danu posvećenom futoškom brendu kroz programe koji će okupiti decu iz futoških škola i vrtića. Ovogodišnja tema je: „Mikin domaćinski kupus”.
12:00 – OŠ Miroslav Antić – MINI KUPUSIJADA – „Mikin domaćinski kupus”
Učestvuju: , Vrtići „Biberče”, „Meda” i „Kockica”, škole iz Futoga – „Miroslav Antić” i „Desanka Maksimović”, OŠ „Veljko Petrović” Begeč, OŠ „Sveti Sava” iz Žitišta i Dom za decu i omladinu iz Veternika. Održaće se i promocija „Bajke o čarobnom futoškom kupusu”. Manifestacija se održava u organizaciji OŠ „Miroslav Antić” i Udruženja „Futoški kupus”.

Program XX Futoške Kupusijade

PETAK, 1. novembar

12:00 “MINI KUPUSIJADA” Osnovna škola “Miroslav Antić”

SUBOTA, 2. novembar

Do 8:00 Postavljanje izlagača i takmičara Kupusijade  duž ulice Cara Lazara

9:30 Stručni skup: „Alternativne metode proizvodnje futoškog kupusa za zdraviji proizvod i zdraviju životnu sredinu”. Svečana sala „Marina”

11:00  DEFILE učesnika KUPUSIJADE Ruta defilea:
Start – ugao ulica Železničke i Cara Lazara, duž ulice Cara Lazara, plato KC Mladost

11:30 Svečano otvaranje manifestacije
*Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Plato KC Mladost Futog (bina)
11:45 – 12:00  Obraćanje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i organizatora manifestacije medijima po završetku svečanog otvaranja manifestacije, Plato ispred ulaza u KC Mladost (između bine i zgrade Centra)

11:00 – 18:30 Kulturno – zabavni program, Plato KC Mladost Futog (bina)

14:00 Proglašenje pobednika u takmičenjima manifestacije

 

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili pošaljite ga nekome kome mislite da će biti koristan.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search