in

[Infografika] Turistički promet u Srbiji 2012

infografika i turizam

Ne postoji dosadna tema. Dosadan može da bude samo način na koji se o njoj govori.

Danas se sve vrste podataka, istraživanja, uputstava, analiza i drugih preobimnih tekstova, mogu prikazati na sažetiji, zanimljiviji i nimalo dosadan način. U formi Infografike.

Infografika je vid grafičkog odnosno vizuelnog predstavljanja podataka na mnogo efektniji način. Može se reći da je to prastari način komuniciranja; kroz slike su govorili još u pećinama. Danas je popularnosti ovog komunikacijskog alata doprineo razvoj društvenih mreža putem kojih se informacije brzinom zvuka šire svetom.

Iza svake infografike stoji mnogo rada: pre svega istraživanje, prikupljanje i analiza podataka koje je potrebno prikazati; odvajanje bitnog od nebitnog; pa smišljanje načina za pravilan prikaz informacija u skladu sa samim ciljem koji infografikom želimo da postignemo; pa dizajniranje infografike… Ali trud se svakako isplati!

Turistički promet u Srbiji se, na primer, može prikazati na drugačiji način. Ne može se reći zanimljiviji, jer turistički promet Srbije ni po čemu nije zanimljiv. Iznenađenja nema – ove godine nešto veći broj dolazaka, ukupno 2.079.643 (za 11.000 više nego prošle godine), struktura posetilaca još uvek ista (većinom iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine). Saopštenje sastavljeno na tradicionalan način o turističkom prometu dostupno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, a infografiku na istu temu možete pogledati ovde:

Mala infografika

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

turizam za svaki uredjaj

Turizam za svaki uređaj

dan mrmota

Dan mrmota ili koliko će (nam) još trajati zima