in

Gastronomski karavan “Izađi mi na teglu” putuje od Brusa do Beograda

izadji-mi-na-teglu

Najveći gastronomski karavan na Balkanu “Izađi mi na teglu“, takmičenje u pripremanju ajvara, kreće 19. avgusta iz Brusa  i putuje Srbijom sve do 12. oktobra kada će biti organizovano veliko finale u Beogradu.

U šestoj sezoni karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će ukrštajući svoje varjače napuniti oko 6.000 tegli ajvara!

pobednice-izađi-mi-na-teglu
Izvor: FB stranica Izađi mi na teglu

Takmičarima će kao i prethodnih sezona biti obezbeđeno sve što je potrebno za savršen ajvar, a oni treba da ponesu samo zdrav takmičarski duh,  svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da “izađu na teglu”!

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine biće organizovan i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program. Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu iznosiće oko 2.000.000 dinara!

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima za cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Karavan “Izađi mi na teglu” u ovoj godini pokreće i svoj proizvod po receptu prošlogodišnjeg pobednika. Ajvar po receptu ekipe „Pucke“ iz Brusa naći će se u prodaji sa ciljem da posluži kao značajan stimulans za početak jedne uspešne preduzetničke priče.

Gradovi koji su iznedrili apsolutne pobednike karavana i dali najbolje recepte do sada su Leskovac, Kovačica, Bela Palanka, Kanjiža i Brus, a ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron videćemo 12. oktobra u veliko finalu u Beogradu.

Prijave za najajvar mastora su počele: prijavite ekipu u lokalnoj turističkoj organizaciji u Vašem mestu ili online na mejl adresu organizatora office@izadjiminateglu.rs

 

Saznajte kada će karavan “Izađi mi na teglu” doći u Vaš grad:

izadji-mi-na-teglu-2019
Karavan “Izađi mi na teglu” – raspored poseta gradovima

 

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

nusicijada-2019

Deset godina Nušićevanja u Ivanjici [Program Nušićijada 2019]

beogradski-karneval-brodova-2019

Beogradski karneval brodova 31. avgusta