in

Festival srpskog filma fantastike od 15. do 18. oktobra

festival srpskog filma fantastike 2020

Festival srpskog filma fantastike, 14. po redu, održaće se u Studentskom kulturnom centru Beograda od 15. do 18. oktobra 2020. godine.

Tokom trajanja festivala biće prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Zvanična nagrada festivala je „Koskar” i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

nagrada Koskar festival srpskog filma fantastike
Nagrada Koskar (Fotografija: Danijela Radojković)

Za Koskara se takmiče filmovi na slobodnu temu u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji vizuelni efekti, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Festival srpskog ilma fantastike, svake godine dovodi eminentne i planetarno poznate goste iz sveta filma. Nakon prošlogodišnjeg gostovanja Sema Firstenberga, ove godine će glavni gost festivala biti Kostas Mendilor (Costas Mandylor), ljubiteljima horor žanra poznatog po ulozi Marka Hofmana u serijalu filmova SAW. Ljubitelji drugih filskih žanrova poznaju ga po ulogama u serijama NCIS i Seks i grad.

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 17. oktobra održaće se i sedmi po redu Belgrade Zombie Walk. Popularna “Šetnja zombija” ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, kažu organizatori festivala.

Zombi šetnja (Fotografija: Danijela Radojković)

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Naslovna fotografija: Danijela Radojković

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

novi becej manifestacije

Kad god došli, dobrodošli u Novi Bečej!

festival testa testenine i hleba testival

Festival Testival: Tamo gde se hleb od duše pravi