Prekinimo lanac!

Prekinimo lanac!Društvene kampanje su zauzele izuzetno značajno mesto u organizaciji događaja. Svest da neki problem postoji i da ga je mnogo lakše rešiti u zajednici [nekada je to i jedino moguće], uticala je na to da organizatori događaja pokreću različite akcije. To mogu biti akcije prikupljanja novca kroz prodaju određenih proizvoda ili edukacije i radionice na različite teme ili neka druga aktivnost koja za cilj ima podizanje svesti o nekom problemu koji postoji u društvu.

U osnovi svega jeste poziv na angažovanje, na učestvovanje, kako bi svaki pojedinac dao svoj doprinos i uticao na to da promena na bolje bude brža.

U danu kada se proslavljaju Sv. Trifun i Sv. Valentin, na Dan vina i Dan ljubavi, 14. februara, organizuje se i događaj kojim se skreće pažnja na jedan globalno rasprostranjen problem, a to je nasilje nad ženama. Prema podacima Ujedinjenih nacija svaka treća žena na svetu biva zlostavljana – pretučena, silovana ili psihički zlostavljana. To znači da ukupno milijardu žena trpi neku vrstu fizičkog ili psihičkog nasilja.

Globalni problem, zahteva i globalno angažovanje. Tim povodom, širom sveta se organizuje ‘One bilion rising’ događaj, sa ciljem da nasilje nad ženama bude vidljivo. Ideja je da se na simboličan način, okupljanjem i zajedničkim plesom svi ljudi sveta suprotstave i prekinu ćutanje, da pošalju poruku da nasilje nad ženama treba da prestane odmah.

I Srbija je jedna od zemalja koja učestvuje u ovom globalno važnom događaju. Možete pogledati u kojim mestima u našoj zemlji se održava ‘1 milijarda ustaje’ događaj.

Možemo svi dati svoj doprinos, učestvovati u događaju, suprotstaviti se nasilju!

Prekinimo lanac!


Susreti organizatora

Susreti organizatoraU organizaciji redakcije časopisa “Vodič kroz turističke manifestacije” u prostorijama Privredne komore Srbije 14. februara 2013. održaće se VI Susreti organizatora manifestacija – specijalizovan događaj usmeren na edukaciju svih onih koji se bave organizacijom manifestacija u našoj zemlji.

Skup je značajan iz nekoliko razloga:

– Jedini je te vrste u našoj zemlji i prvi u regionu

– Očekuju nas zanimljive teme. Pažnja će biti usmerena na praktične probleme koji se uglavnom vezuju za naše tržište i predloge mogućih rešenja. Ove godine biće reči o ulozi lokalnih samouprava u pružanju pomoći organizatorima manifestacija, o značaju medijskog predstavljanja turističkih manifestacija, o značaju animacije za turističku manifestaciju i o strategijskom planiranju manifestacionog turizma.

– Biraju se najbolji. Kao i prethodnih godina sami učesnici skupa odlučiće o dobitnicima ovogodišnje Turističke slagalice u kategorijama: najuspešnija tradicionalna manifestacija, najuspešnija nova manifestacija, zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma, najuspešnija lokalna samouprava kao stub podrške organizatorima manifestacija i najbolji promo film o manifestaciji.

– I najvažnije, kolege iz struke iz Srbije, ali i iz regiona biće na jednom mestu. Prava uvertira za Sajam turizma u Beogradu koji počinje sedam dana kasnije!

Više informacija o Susretima organizatora manifestacija (program skupa, prijava) možete dobiti na zvaničnom sajtu organizatora manifestacije.com.