fbpx
Mačkov Dan mladog portugizera ili kako se još naziva – Vinska nova godina, održaće se u petak, 22. novembra od 17 časova.

Jedina manifestacija u Srbiji posvećena mladom vinu, je od prošle godine preseljena baš tamo gde vino i nastaje, na Frušku goru, u Irig. Po tradiciji svečano se otvara prvo bure sa mladim vinom, koje je nastalo od grožđa iz berbe 2019. godine.

Bogat program je kolažnog karaktera: pobednik će biti proglašen na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, najstarijem konkursu ovakvog tipa u Srbiji; biće izabran i Vitez mladog portugizera, tu će titulu ove godine poneti naš popularan televizijski i pozorišni glumac Aleksandar Dunić; biće izabrana i Miss portugizera, u okviru konkursa Miss World Tourism Serbia, a nastupaće i Ana Sinicki, operska pevačica, te tamburaši i folklorni ansambl KUD „Zmaj” iz Iriga.

Uz podršku Opštine Irig program je dopunjen i koncertom muzičke grupe „Apsolutno romantično” i degustacijom vrhunskih delikatesa preduzetnika iz Iriga i okoline (sirevi, mesne prerađevine, slatko i sl.).

Manifestacija je potpuno besplatna, kao i degustacija portugizera svatovca.

program-dan-mladog-portugizera-2019

Program Mačkov dan mladog portugizera 2019. (Izvor: Facebook stranica Vinarija Mačkov podrum)

 

Featured foto: Turistička organizacija grada Novog Sada

 

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili pošaljite ga nekome kome mislite da će biti koristan.
Ostale zanimljive vesti o manifestacijama u Srbiji pročitajte ovde.


Leave a Reply


  • Povežimo se