fbpx
Novosadski Oktoberfest biće održan 18. i 19. oktobra, u Hali “Master” Novosadskog sajma.

Ovo je četvrta godina da se organizuje festival piva u Novom Sadu, pa je veliki odziv i učesnika, ali i posetilaca, baš kao i svih prethodnih godina.

Pivo će ponuditi 21 mala pivara, a za odličnu muziku pobrinuće se Blaža i kljunovi, Atomsko sklonište, Van Gogh, Bend Sanitarium i Zbogom Brus Li, koji će nastupiti prve večeri. Drugo veče za posetioce će svirati Ortodox Celts, Jura Stublić i Film, Dejan Petrović Big Band i Električni orgazam.

Festival je poznat najpre po pivu, ali je mnogo više od toga.

Uz tradicionalne kobasice i perece, posetioci će moći da uživaju i u gurmanskim specijalitetima poput jelenskog gulaša, srnećeg paprikaša ili lovačkih kobasica koje će ponuditi Vojvodinašume.

Kao mesto koje okuplja sve ljubitelje piva, ali i ljubitelje bavarskog duha i kvalitetne muzike, i nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, ovaj festival postao je jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire naše zemlje.

Prošlogodišnjih 15 hiljada posetilaca uživalo je u raznovrsnom muzičkom performansu, popilo se više od 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

I ove godine biće organizovan kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu Slobode, razna takmičenja, kao što je takmičenje u držanju krigli i za muškarce i za žene, pa i “Battle of the bands” – takmičenje neafirmisanih bendova.

“Novosadski Oktoberfest” održaće se uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.

 

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili pošaljite ga nekome kome mislite da će biti koristan.

Ostale zanimljive vesti o festivalima u Srbiji pročitajte ovde.


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search